В България има дисбаланс по отношение на регионите. Това, което

...
В България има дисбаланс по отношение на регионите. Това, което
Коментари Харесай

Емил Караниколов: Приватизацията е била необходима, друг е въпросът как е била извършена

В България има дисбаланс във връзка с районите. Това, което прави държавното управление в последните месеци се прави оценка във връзка с стопанската система. Последните десетилетия ГЕРБ е най-успялата политическа мощ и им поисквам да имат от ден на ден такива триумфи, сподели министърът на стопанската система Емил Караниколов в предаването " Беновска пита ” по Канал 3.
По мотив повдигането на кредитния рейтинг на България той сподели:

" Това значи повече доверие в нашата стопанска система и вложителите стартират да гледат по-добре на България. В това не се включва единствено Саудитска Арабия. Ние всяка седмица имаме срещи и даже имаме предложение от Италия да има 4 форума, в които да се показа българския бизнес. Тук ще дойдат най-големите вложители на Китай. Нашата стопанска система се развива. Имаме доста работа, само че безработицата спада, миниламната работна заплата се усилва.”, безапелационен беше той.

За комерсиалното посланичество в Саудитска Арабия, Караниколов показа:

" Въпросът е какво ще им предложим. Те желаят подготвени планове, а не диалози. Във вторник има народен стопански съвет, в който ще се сложи въпросът за съответни планове, които могат да бъдат предпазени. Ясно е къде политическите сили имат разминаване, само че би трябвало да се седне и да се каже в кои области имаме идентични позиции. Предлагам да се даде 1 месец, в който ще попитаме какви планове имаме. Защото в този конгрес 16+1 имаме потребност от такива. Политиците постоянно ще имат разминавания, само че би трябвало да намерим общите точки”.

По въпроса за приватизацията, министърът на стопанската система сподели:

" От моя мандат приватизационните покупко-продажби не са с изтекла отминалост. Има обществени регистри и те могат да се видят. По всяка една приватизационна договорка се дават доклади и Народното събрание се среща с тях. Последният даден от мен доклад е през 2016 год. Няма какво ново Българска социалистическа партия да чуе от мен. Всичко е обществено и сдруженията, които са приватизирани не престават да работят. Абсолютно всички мажоритарни сдружения би трябвало да влязат в забранителния лист, тъй като този развой е привършен. Приватизацията е била нужна, само че различен е въпросът по какъв начин е била осъществена. Трябва да се съберем и да кажем къде имаме идентични хрумвания. Аз мога да попитам бизнеса, дано и политиците също се изкажат”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР