В България и на много места по света се е

...
В България и на много места по света се е
Коментари Харесай

Маколи Кълкин навърши 40 години

В България и на доста места по света се е трансформирало в традиция малките екрани да излъчват паметната фамилна комедия “Сам вкъщи” и сме привикнали да мислим за Кевин като за малко симпатично момченце, по тази причина доста от вас може би ще се изненадат, че артистът Маколи Кълкин през днешния ден навършва 40 години, предва БТВ.

Маколи Кълкин е едно от най-известните и сполучливи деца артисти на всички времена, само че и краят на славната му кариера е един от най-внезапните.

Маколи Кълкин е наследил любовта към актьорската игра от татко си, които е не доста сполучлив артист. Момчето получава първите си функции в театъра едвам на 4 години и стартира стремително да се издига в кариерата.

На 5 години получава роля в телевизионния филм “Среднощен час”, която е единствено първата от доста. През 1989 година, преди да е навършил даже 10, Маколи Кълкин взе участие в първия си по-успешен филм - комедията “Чичо Бък”, за който получава 40 000 $.

Малкият Маколи впечатлява основателите на “Чичо Бък” и те го вземат за идващия си план - комедията “Сам вкъщи”. Именно по този начин младият артист получава ролята на живота си.

В “Сам вкъщи” Маколи играе 10-годишно дете, забравено от родителите си у дома, което би трябвало да отблъсне набезите на двама крадци. Неочаквано за всички, комедията се трансформира в шлагер и за няколко години си печели статут на безспорна кинокласика.

През 1992 година излиза и продължението на кино лентата, в което героят на Кълкин е самичък в Ню Йорк и отново би трябвало да се оправи със същите нарушители.

Тези два кино лентата трансформират Маколи Кълкин в един от най-известните артисти на света, още преди да е навършил 12 години. Ролята на Кевин Макалистър му носи близо половин милиард $ за двата кино лентата, в които я е изиграл.

Маколи Кълкин става един от най-търсените артисти и най-високоплатеното дете артист на всички времена. За ролята си в “Ричи Рич” получава хонорар от 8 милиона $. Детето съвсем непрекъснато е заето със фотоси и през 1994 година, след 15 кино лентата за 7 години, взема решение да си даде отмора и се отдръпва от киното за 4 години. Когато се завръща, към този момент е пораснал и се е трансформирал, което се оказва сериозна спънка пред кариерата му и Кълкин в никакъв случай не съумява да се върне към тогавашната си популярност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР