В американския щат Калифорния се проведоха протести преди първата официална

...
В американския щат Калифорния се проведоха протести преди първата официална
Коментари Харесай

Протести чакат Тръмп на първата му официална визита в Калифорния

В американския щат Калифорния се организираха митинги преди първата публична аудиенция на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, осведоми Агенция Франс Прес.

Близо 200 души участваха в марш в центъра на Сан Диего - градът е на границата с Мексико, с цел да осъдят Тръмп и съответно политиката му против легалната и незаконна имиграция.

Калифорния е най-многолюдният щат в Съединени американски щати и бастион на Демократическата партия.

Тръмп ще дойде в Сан Диего в 11:30 часа локално време (19:30 часа по Гринуич), а по-късно ще посети Отай Меса, където ще види 8 модела за стената, която желае да издигне по границата с Мексико.

Ариел Норкрос, който стачкува пред федералната постройка, носеше афиш " Никаква ненавист в Златния щат ".

Не го желая, неговата омразна реторика, омразна администрация, нито една от политиките му в моя щат, в моята страна, посочи Норкрос.

Той добави, че към този момент са изхарчени пари напразно за 8 модела, които нямат да свършат никаква работа.

След като прегледа прототипите за стената, Тръмп ще изнесе тирада пред военна база в Мирамар, а след това ще се насочи към Лос Анджелис, където ще участва на донорска вечеря на републиканците.

Председателят на Сената в Калифорния Кевин ди Леон от демократите ще управлява анти-Тръмп митинг в Бевърли хилс, където ще се организира вечерята. Най-голямата проява ще е до черква в квартал на Сан Диего, от който се вижда границата с Мексико. Очаква се стотици хора да вземат участие на митинга. Демонстрантите възнамеряват да повдигнат огромен надпис с апел към Тръмп да " гради мостове, а не стени ".

Но в това време ще бъде проведена и проява в поддръжка на президента да построи стена по границата.

Визитата на Тръмп е на фона на напрежението сред Калифорния и федералното държавно управление, което съди щата за политиката си да не сътрудничи на имиграционните управляващи при задържането на незаконни имигранти. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР