В американския град Норко, Калифорния, 80-годишен собственик на магазин успя

...
В американския град Норко, Калифорния, 80-годишен собственик на магазин успя
Коментари Харесай

80-годишен мъж извади пистолет и се опъна на четирима обирджии ВИДЕО

В американския град Норко, Калифорния, 80-годишен притежател на магазин съумя да се пребори с въоръжени крадци и стреля по един от тях с револвер, написа Los Angeles Times.

Съобщава се, че измежду нощ четирима въоръжени мъже са се доближили до магазина Norco Market & Liquor с SUV. Първо в магазина влезнал мъж, който държал в ръцете си оръжие. Забелязвайки това, 80-годишният притежател на минимаркет Джеймс Крейг Коуп бързо извадил револвер отдолу под тезгяха и разкрил огън по крадеца.



Крадецът побегнал от магазина и се развикал, че е прострелян в ръката. От камерите за наблюдаване се вижда, че в този миг в двора е стоял различен въоръжен изедник. Двамата бързо се качват в колата и потеглят.



Един от разбойниците

След това тримата обвинени са открити от полицията наоколо до болница. Оказа се, че колата, в която са били, е крадена. Според полицията четвъртият обирджия е настанен в болница поради огнестрелна рана.

Прокуратурата на окръг Ривърсайд упрекна тримата мъже в опит за обир, малтретиране на възрастни хора и носене на откраднати заредени оръжия на публични места. Всички те не се признават за отговорни по повдигнатите обвинявания и са арестувани в ареста. Заподозрените може да бъдат освободени против гаранция от 500 000 $.

Основният обвинен, 23-годишният ДаШон Лий Белвин, остава в болница в тежко, само че устойчиво положение. След като излезе от болничното заведение, той ще бъде изпратен в пандиза на окръг Ривърсайд. Наред с горните обвинявания той е упрекнат и в нахлуване с огнестрелно оръжие. Разследването на стрелбата продължава.

Полицията споделя, че възрастният притежател на магазина е имал право да открие огън по обирджиите, с цел да предотврати " насилствени закононарушения " и да подсигурява личната си сигурност.

След случая Джеймс Крейг Коуп бил приет в болница с инфаркт, само че към този момент се върна на работа.



Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР