В актуализацията на бюджета планираме допълнителни разходи от малко над

...
В актуализацията на бюджета планираме допълнителни разходи от малко над
Коментари Харесай

Служебният кабинет заложи актуализация на бюджета и пенсиите

В актуализацията на бюджета планираме спомагателни разноски от малко над 1.8 милиарда лева Това сподели на брифинг след съвещанието на Министерския съвет служебният министър на финансите Асен Василев. Той посочи, че се чакат над 2 милиарда лева спомагателни проходи над плануваното в Бюджет 2021, които са вследствие спомагателните доходи по Плана за възобновяване и резистентност, спомагателните доходи, които чакат вследствие на усъвършенстваната икономическа конюнктура и по-добрата събираемост в Национална агенция за приходите и Агенция " Митници ".

Василев уточни, че в спомагателните разноски от над 1.8 милиарда лева се плануват 575 млн. лева за обществени разноски, 430 млн. лева за поддръжка на бизнеса, 335 млн. лева за опазване на здравето. Заложени са и спомагателни разноски за президентските избори през октомври. Там сме планували два тура плюс разноски за избори " 2 в 1 ", тъй че да сме подсигурени за най-скъпия сюжет на изборите, посочи Василев.

" Заложена е актуализация на пенсиите от 1 октомври - минималната пенсия се подвига от 300 на 340 лв.. Максималната от 1440 на 1500 лв.. Слага се надбавка за пенсионери под линията на бедността, която е обществена. Линията за беднотия все още е 369 лв.. 43 % от пенсионерите са под линията на беднотия. Ако този пакет бъде признат, този % слиза на нула. За 1 септември са заложени 50-те лв., които да момента се изплащат ", изясни служебният финансов министър.

В актуализацията на бюджета е включена и нарасналата вноска за Европейския съюз, което е преизчисляване на база Брекзит. Имаме и към 200 млн.лв. други разноски, като фонда за бедствия и повреди и други, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР