В 5 местности по морето е открито строителство и съоръжения

...
В 5 местности по морето е открито строителство и съоръжения
Коментари Харесай

Прокуратурата подгони пет места по морето

В 5 местности по морето е намерено строителство и уреди в нарушаване на законодателството. Това са Аркутино, Св. Влас, Алепу, Аркутино и Буджака. За Буджака са формирани обособени прокурорски преписки, тъй като частна къща там е затворила достъпа до скалите. Това демонстрира инспекция на Върховната административна прокуратура.

" В местността „ Буджака “ се откри съществуването на оградени с солидни огради терени и солидни постройки, ограничаващи достъпа до крайбрежните скали.

Достъпът до морето е вероятен само по тясна пътека, която може да бъде рискова за преминаващите през нея жители. За обектите в местността „ Буджака “ са формирани обособени прокурорски преписки.

При инспекция на комплекс „ Венид Еко вилидж “ в Свети Влас се установи, че все още не се правят действия по строителството на жилищни здания и хотел - 36 бр. къщи в съответствиe с общата строителна възбрана за интервала до 1 октомври по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

Проверка в местността „ Аркутино “ откри, че към сегашния миг не се правят строителни действия наоколо до крайбрежната линия. Констатирано е, че липсва строителна ограда и обезопасяване на бетонова структура, чието създаване е прекратено през 1992 година

Следва кметът на община Созопол да предприеме дейности по реда на чл.195 от Закон за устройство на територията за обезопасяването на обекта ", се споделя в част от известието на прокуратурата..

.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР