В 20:00 часа започна работата на Министерството на електронното управление

...
В 20:00 часа започна работата на Министерството на електронното управление
Коментари Харесай

Започна удостоверяването на машините за гласуване

В 20:00 часа стартира работата на Министерството на електронното ръководство (МЕУ) по засвидетелствуване на сходството на машините за втория тур на локалните избори. 

Екипите по узаконяване на Министерството на електронното ръководство (МЕУ) ще работят изключително и ще повторят към този момент осъществени процедури по засвидетелствуване, които бяха подписани в период преди първия тур от делегирания от министъра, отговорник за процеса зам.-министър Михаил Стойнов. В края на новата процедура, с цел да се избегнат всевъзможни опасности за повторна анулация на машинния избор, подписа си ще постави министърът на електронното ръководство Александър Йоловски, се споделя в известие на министерството.

Очаква се устройствата да работят в непрестанен режим, а цялостният развой ще протича под наблюдението на специалисти от Държавна организация " Национална сигурност ", избрани след покана на МЕУ.

По-рано през днешния ден министърът на електронното ръководство, ръководителят на Българския институт по метрология и ръководителят на УС на Българския институт по стандартизация утвърдиха и изпратиха на Централната изборна комисия (ЦИК) методика за засвидетелствуване на сходството на машините за гласоподаване, съобразена с решението на Върховия административен съд.

МЕУ ще обезпечи опция на всички жители да следят процеса в действително време на място. Излъчването ще бъде налично от 9 часа на утрешния ден в зала " Партер " в постройката на министерството, вход от ул. " Дякон Игнатий " 13.

Всяка стъпка от новата процедура ще бъде документирана. МЕУ изиска през днешния ден от Централната изборна комисия (ЦИК) позволение за цялостна гласност и бистрота на всички стъпки от процеса по засвидетелствуване, които се извършват от министерството. 

Министърът на електронното ръководство предложения представители на ДАНС, на партиите, обединенията и инициативните комитети, регистрирани за присъединяване в изборите, на неправителствените организации, регистрирани наблюдаващи на съответния тип избор, както и на Българската академия на науките да следят всяка стъпка от процеса. Те ще получат достъп до цялата информация по реда, избран от ЦИК.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР