Четирима членове на Хизбула са били убити при израелски удар

...
Четирима членове на Хизбула са били убити при израелски удар
Коментари Харесай

4 бойци на Хизбула загинаха при израелски удар


Четирима членове на Хизбула са били убити при израелски удар по автомобил в южната част на страната, заяви източник от ливанските служби за сигурност.

Това е последното сходно нахлуване в продължение на месеци на трансгранични военни дейности, съобщи Агенция Франс Прес.

Ливанското придвижване Хизбула стартира да нападна Израел в поддръжка на съдружника си Хамас ден след невижданата офанзива на палестинската войнствена формация против Израел на 7 октомври.

Източник от ливанските служби за сигурност, съобщи, че " четирима бойци на Хизбула са били убити при удар на израелски безпилотен аероплан по техен автомобил в Бафлие ".

Гражданската отбрана на Ливан заяви за " четирима мъченици " при " израелски въздушен удар " по основния път в Бафлиех. Екипи са работили за потушаване на пожара, избухнал в автомобила, добави тя.

Официалната ливанска Национална осведомителна организация заяви за най-малко един умрял при удар по същия път, който приписа на " противников аероплан ".

Мощното, подкрепяно от Иран шиитско мюсюлманско придвижване ускори нападенията си през последните седмици, до момента в който израелските военни нанасят удари по-дълбоко в ливанската територия.

През седемте месеца на трансгранично принуждение в Ливан са починали минимум 399 души, най-вече бойци, само че и над 70 цивилни.

Израел твърди, че от неговата страна на границата са убити 14 бойци и 9 цивилни, в това число един на 8 май.

Тази седмица в Северен Ливан са убити трима израелски бойци.

На 8 май Хизбула заяви, че двама нейни бойци са били убити.

Палестинската войнствена формация " Ислямски джихад " съобщи, че трима нейни бойци са били убити на ливанско-израелската граница.

Десетки хиляди хора са разселени и от двете страни.

Снимка:БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР