В 09.00 часа в понеделник ГЕРБ ще внесе в Конституционния

...
В 09.00 часа в понеделник ГЕРБ ще внесе в Конституционния
Коментари Харесай

ГЕРБ скача срещу мораториума, внася искане

В 09.00 часа в понеделник ГЕРБ ще внесе в Конституционния съд искане за тълкувателно решение и за оповестяване за противоконституционен наложения през вчерашния ден мораториум в Народното събрание върху концесии и назначения, осъществени от държавното управление в оставка.

Това стана ясно на ексклузивен брифинг довечера в централната на политическата партия.

" Ще питаме Конституционния съд възможно ли е с решение Народното събрание да лишава и да лимитира пълномощия на Министерския съвет и други държавни органи, които извършват функционалност според българската Конституция и българските закони.

Считаме, че към този момент има такава правосъдна процедура, само че евентуално на юристите в Народното събрание от партиите на смяната още веднъж тя би трябвало да им се подсети ", уточни ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Според вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева наложеният мораториум е противоконституционен.

" С него се лимитира освен активността на Министерския съвет, само че и на всеки държавен орган, избран с Конституцията или със закон. Спират се назначенията на всеки един държавен чиновник без значение на какво равнище – Конституционен съд, президентство, правосъдна система. За три дни това заседание одобри няколко противоконституционни решения “, съобщи госпожица Захариева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР