Уволнените гардове на НСО от миналогодишния скандал около сарая на

...
Уволнените гардове на НСО от миналогодишния скандал около сарая на
Коментари Харесай

Уволнените гардове на НСО от Росенец се оказаха възстановени на работа

Уволнените гардове на НСО от миналогодишния скандал към сарая на Ахмед Доган в Росенец са възобновени на работа в службата. Това оповестиха във видео, направено пред постройката на НСО Христо Иванов и Ивайло Мирчев от Да, България. Именно те акостираха в региона на Росенец преди година, след което се разиграха събития, довели до катаклизми в НСО и държавата, до всеобщи митинги и до правосъдни борби, свързани с летния сарай на почетния ръководител на Движение за права и свободи. 

Румен Атанасов и Калин Гаджев са възобновен и на работа в НСО, оповестява в този момент във видеото Ивайло Мирчев. След случая " Росенец " стартира инспекция в НСО, която се води от ген. Тонев, който по-късно става началник на НСО. Той след направената инспекция уволнява двамата гардове, тъй като те направиха много нарушавания там, най-елементарното - не се легитимираха, което по Закона за НСО са длъжни да създадат. Това за българската прокуратура остана безпроблемно, сподели още той.

По думите му, двамата са възобновени на работа, откакто са обжалвали в съда своето уволняване. Аргументът е, че те са уволнени от индивида, който е правил инспекцията, т.е. - от ген. Тонев, който в този момент е началник на службата. " Знаели ли са в НСО, че тъкмо по този начин ще се получи или не - не е толкоз значимо, обстоятелствата са, че те са подали заявки за възобновяване, вследствие на което са в развой на приемане на допуск до класифицирана информация или са го получили и към този момент са възобновени.

По наша информация те към този момент са чиновници на НСО ", добави Мирчев. Ние боравим в тази ситуация с вътрешна информация, с която разполагаме, сподели от своя страна Христо Иванов. Поради това пускаме искане за достъп до социална информация, с цел да ни бъде казано дали е правилно това и какво следва. За нас това е незаслужено, сподели Христо Иванов. По думите му, става дума за фундаментални правила на почитание към закона и българската страна, уточни още той.

От НСО споделиха за bTV, че по случая има решение на Върховния административен съд от началото на юни, което извършват.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР