Уволнена за несправяне юристка влиза в борда на тотото Постъпило

...
Уволнена за несправяне юристка влиза в борда на тотото Постъпило
Коментари Харесай

ПП слагат разследван за корупция от КПКОНПИ за изпълнителен директор на БСТ

Уволнена за несправяне юристка влиза в борда на тотото
Постъпило е заявление за регистриране на трима нови членове на Управителния съвет на Българския състезателен тотализатор (БСТ) – Георги Тарлеков, Рада Гьонова и Петър Пейчев. Това беше доказано в понеделник и със известие на отрасловото спортно министерство.

До тази промяна се стигна след серия разкрити брутални нередности в работата на сегашната администрация в лицето на Таня Андреева и Ангел Иванов. Обществени поръчки в нарушавания на закона за милиони левове, пропуснат късмет за евроджакпота, несправяне с оперативната работа в сдружението и ред други нарушавания са всекидневие за настоящите ръководещи от “Промяната ” и служебните кабинети.

Кои са новите ръководещи?

Георги Тарлеков идва от Столична община, където е шеф на отдел „ Финансово-стопански действия и човешки запаси “. Преди това е заемал доста разнообразни длъжности в разнообразни институции, като от 2016 се води финансов съветник на Българската федерация по авто спорт. Известен факт е, че против Тарлеков се води следствие от КПКОНПИ за нередности. През октомври 2022 година КПКОНПИ, посредством собствен отчет, е уличила в корупционни практики и спор на ползи точно Георги Тарлеков, както и Милена Алексиева, която по това време е работила също в Район „ Слатина “ на служба финансов инспектор.

След като са били хванати в редица нарушавания, двамата бързо са излезли в 6-месечни болнични, оставяйки чиновниците на районната администрация без заплати и опция за оперативни счетоводни интервенции. Тогава се е наложило кметът на региона Георги Илиев (ДБ) по неотложност да назначи техни заместници, с цел да възвърне естествената активност на районната администрация, разкриват осведомени с хронологията на събитията.

Друг общоизвестен факт за Тарлеков е, че е бил уволняван редица пъти поради кавги, свързани с корупция. С назначението в тотото, тъй като не е известно още какъв брой дълго има късмет да остане на поста, пред него ще се разкрият благоприятни условия за скоростно материализиране на облаги от властова позиция.

Рада Гьонова е правист с 15-годишен стаж в БСТ. Уволнена е преди към месец от досегашното ръководство (Таня Андреева, Ангел Иванов) заради присъединяване ѝ в правенето и реализирането за голям брой контракти със абсурден темперамент по времето на ръководството на Радостин Василев – контракт за реклама в метрото за 2 млн. лв. с непосредствено договаряне, контракт за събития за 1 млн. лв. отново с непосредствено договаряне и ред други поръчки, при които имат явен корупционен интерес и са извършени на ръба на закона.

Именно това води до раздор в връзките на Гьонова със настоящите ръководещи. Без да губи доста време тя намира контакт с шефката на кабинета на Асен Василев и през нея ловко се вмъква още веднъж в ръководството на тотализатора - този път на още по-висока позиция и с още по огромни упоритости, настояват наши. Най-вероятно задачата е подписване на още по-скандални контракти за още по-големи комисионни.

Какво е бъдещето на тотото? Начело на БСТ е назначен човек, разследван от КПКОНПИ за корупция и различен чиновник, уволнен за съмнение в корупция - явно не се чака нищо друго, с изключение на да бъдат продължени схемите с непрозрачните контракти и схеми. Въпросът е докога ще продължава смяната?
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР