Увеличението на цените на клиничните пътеки, очакваното изпълнение на бюджета

...
Увеличението на цените на клиничните пътеки, очакваното изпълнение на бюджета
Коментари Харесай

Обсъждат увеличението на цените на клиничните пътеки във вторник

Увеличението на цените на клиничните пътеки, предстоящото осъществяване на бюджета на НЗОК и оферти за вътрешно-компенсирани промени са част от точките на идното съвещание на Надзорния съвет на Здравната каса във вторник, 8 ноември.

Припомняме, че увеличението на цените на всички клинични пътеки да е с 18%, като средствата за това ще дойдат както от икономиите, осъществени досега, по този начин и от запаса на Касата. 

Вчера обаче служебният здравен министър  пред парламентарната комисия по опазването на здравето, че предстоящото нарастване на клиничните пътеки ще с 8-10%. „ Това нарастване ще е трайно. По този метод ще бъдат разпределени както икономиите, направени досега, по този начин и запасът в бюджета на НЗОК. Така ще прекратим и практиката на непрозрачно разпределение на остатъка от бюджета “, сподели той.

На съвещанието във вторник надзорниците ще разискват още увеличение на броя медицински произведения от Спецификацията и изменение и допълнение в разпоредбите за осъществяване на конкурс за шефове на РЗОК.

Целия дневен ред може да видите 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР