Увеличението на максималния осигурителен доход ще има двояк ефект –

...
Увеличението на максималния осигурителен доход ще има двояк ефект –
Коментари Харесай

Двоякият ефект на увеличения максимален осигурителен доход

Увеличението на оптималния застрахователен приход ще има двузначен резултат – от една страна повече пари в бюджета, а от друга по-големи разноски, тъй като някои от заплащанията са свързани с него.

Това е и повода постоянно да се е подхождало доста деликатно към сходна мярка, призна общественият министър Бисер Петков.

След среща при премиера Бойко Борисов на синдикатите стана ясно, че оптималният осигурители приход ще се усили с над 15% до 3000 лева следващата година. Той е обвързвана и с оптималните пенсии.

Таванът и на новите, и на към този момент отпуснатите пенсии няма да отпада, само че ще бъде повишен от сегашните 910 лева на 1200 лева, стана ясно след срещата. Общо 41 хиляди души ще усетят нарастването от 1 юли 2019 година,

Бисер Петков напомни, че от няколко години оптималният застрахователен приход е бил 2600 лв. и синдикатите от няколко години слагат въпроса за скок на този приход.

Сега ще има повече доходи в публичното обезпечаване, само че ще има и скок на разноските, които са свързани с оптималният застрахователен приход като най-голямата пенсия и краткосрочните компенсации.

Източник: dnes.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР