Увеличават се децата с тежки усложнения след ангина. Острото възпаление

...
Увеличават се децата с тежки усложнения след ангина. Острото възпаление
Коментари Харесай

Ангина сред подрастващите. Какво я причинява и как се лекува


Увеличават се децата с тежки затруднения след ангина. Острото инфектиране на сливиците се среща при тинейджъри, които използват повече студени храни и питиета през лятото, демонстрира опитът на медиците, оповестява Българска национална телевизия.

През това лято в единственото профилирано детско поделение за уши, нос и гърло за цяла Западна България са лекували по 4-5 деца месечно с тежки затруднения след ангина.
-->
" Това е нещо, което визира доста постоянно момчетата и девойките на 15-17 години, които употребяват едни и същи чаши, бутилки и почва една ангина, която в случай че не се лекува, може да премине в перитонзиларен цирей ", изясни доцент Цоло Цолов - шеф на детското УНГ поделение в УМБАЛ " Царица Йоанна-ИСУЛ "

Болестта протича с температура до 40 градуса.

" Зад едната от сливиците се събира гной- огромно количество пречи на отварянето на сутатъа, пречи ан говора, пречи на храненето ", сподели доцент Цолов.

Лечението изисква хирургична интервенция, пациентите са заразни, само че в детската УНГ клиника на ИСУЛ нямат особено самостоятелен изолатор.

" Не може да лежат в общото поделение, тъй като тук има дребни деца, на които сме сложили импланти в ухото. Докато лежи поради импланта тук, да хване и ангина, е неуспех напряко "

Затова заразните деца се настаняват в няколко стаи отвън отделението, които болничното заведение няма пари да ремонтира.

" Условията са потресаващи, бих споделила. Те имат потребност от баня, от обикновени хигиенични условия. На никой не му е прелестно да бъде настанен в тези условия ", сподели Рени Наполеонова - старша сестра на детското УНГ поделение в УМБАЛ " Царица Йоанна-ИСУЛ ".

Медиците се надяват повече хора да се включват в благотворителната акция на Светия синод, която тази година набира пари за ремонт на детското УНГ поделение в ИСУЛ.

" Разчитаме на помощ, разчитаме да се направи този ремонт, за който мечтаем всички. И едни по-благоприятни условия да се основат ", сподели Рени Наполеонова.

В листа на чакащите за детско УНГ поделение към този момент записват пациенти за ноември, само че с преимущество се одобряват незабавните пациенти. Прогнозите са, че през есента те ще се усилят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР