Увеличаване на пациентите с респираторни оплаквания през изминалите почивни дни

...
Увеличаване на пациентите с респираторни оплаквания през изминалите почивни дни
Коментари Харесай

Увеличаване на пациентите с респираторни оплаквания отчитат от Областната болница в Габрово

Увеличаване на пациентите с респираторни недоволства през миналите почивни дни регистрират от Областната болница в Габрово. Лекарска помощ в Спешното поделение на лечебното заведение за миналите 5 дни са потърсили 590 души - деца и възрастни, множеството със признаци на респираторни болести.

Повечето от засегнатите от респираторни инфекции са деца. В Спешното поделение на Областната болница в Габрово лекарска помощ през отминалите почивни дни са потърсили приблизително по 40 деца на ден. Симптомите са изнемощялост, кашлица, температура. Една дребна част от тях са постъпили за болнично лекуване в педиатричното поделение, където са заети 17 от наличните 20 кревати. Повечето от пациентите са на възраст до 10 години, като има и бебета, отбелязва шефът на лечебното заведение доктор Минко Михов:

" С респираторни са, наподобяват на грип - децата особено, само че не е потвърден грип. С пневмонии са, с бронхиолити ".

Заболели от ковид също са измежду приетите в болница пациенти:

" Бяха останали двама-трима преди празниците, сега обаче има 10 заболели от ковид. Възрастни са, деца няма с Covid-19 ", уточни доктор Михов.

Сред пациентите с Covid-19 няма тежко заболели, посочи шефът на Областната болница в Габрово доктор Михов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР