Увеличава се броят на жертвите на силния земен трус, разтърсил

...
Увеличава се броят на жертвите на силния земен трус, разтърсил
Коментари Харесай

Смъртоносен трус в Близкия изток

Увеличава се броят на жертвите на мощния земен трус, раздрусал през миналата нощ регион по границата на Иран с Ирак. Тази заран спешният екип към иранското вътрешно министерство заяви за 164 починали на територията на страната и 1686 ранени, съобщи Reuters.

Предишните данни бяха за 141 починали и над 800 ранени.

Най-тежко потърпевши са провинциите Керманшах и Илам в западната част на Иран.

Не са породени вреди на стратегически обекти като петролно-газови уреди, летищата работят в естествен режим. В потърпевшите региони са проведени полеви лечебни заведения, раздават се храни, топли облекла и гориво, съобщи ТАСС.



След първия трус с магнитуд 7,2 (според Европейско-Средиземноморския сеизмологичен център) е имало 12 вторични труса с магнитуд от 3,6 до 4,7. Огнището е било на 32 километра северно от град Сарпол е Захаб и на 100 километра югоизточно от иракския град Сулеймания. Дълбочината е била 10 километра.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш предложи помощ на Иран и Ирак за очистване на последствията от земетресението.





Засега Багдад не е съобщил дали има потърпевши и опустошения на иракска територия.

По данни на американския Геофизичен институт трусът е станал на дълбочина от 25 км, на трийсетина километра югозападно от град Халабджа, в планинска зона на иракската провинция Сулеймания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР