Уважаваме политическата ситуация в България, но искам да кажа на

...
Уважаваме политическата ситуация в България, но искам да кажа на
Коментари Харесай

Кулеба: Тези, които не ни помагат, помагат на Русия |

Уважаваме политическата обстановка в България, само че желая да кажа на всички, които се двоумят за пращането на военна помощ на Украйна - тези, които не ни оказват помощ, оказват помощ на Русия. 

Това съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба, след като участва в закрита парламентарна външна комисия в Народното събрание през днешния ден. Той благодари на България за положителното отношение към украинските бежанци. 

" Кога ще получим военна помощ от България, зависи от политическата полемика в Народното събрание, до тогава ще се борим с каквото имаме ", каза Дмитро Кулеба. 

В началото на съвещанието ръководителят на отрасловата комисия Венцислава Любенова приветства Кулеба и му благодари за визитата. Тя изрази поддръжката на българския парламент към Украйна в този сериозен миг.

По-рано Кулеба се срещна и с президента Румен Радев на “Дондуков ” 2. Българският държавен глава увери украинския външен министър, че страната ни ще продължи да оказва цялостна поддръжка на Украйна в границите на нашите благоприятни условия.

Следобедът външната комисия ще заседава още веднъж. Ще бъде изслушан външният министър Теодора Генчовска по настоящи въпроси. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР