Уулвърхамптън започна кампанията си в Премиър лийг по най-добрия начин.

...
Уулвърхамптън започна кампанията си в Премиър лийг по най-добрия начин.
Коментари Харесай

Уулвърхамптън отказа Шефилд Юнайтед за 6 минути

Уулвърхамптън стартира акцията си в Премиър лийг по най-хубавия метод. Отборът на Нуно Еспирито Санто завоюва с 2:0 гостуването си на Шефилд Юнайтед и даде поръчка, че и тази година ще е сериозен фактор. Двете попадения за " вълците " вкараха Раул Хименес и Ромен Саис още до 6-ата минута.

През второто полувреме гостите понижиха темпото и се задоволиха с това да бранят преднината си. " Остриетата " пък не не демонстрираха съвсем нищо в офанзива и закономерно отстъпиха.

Шефилд Юнайтед впечатли през предишния сезон и даже беше в борбата за присъединяване в Лига Европа, само че в края на акцията записа серия от неприятни резултати и финишира на 9-о място. Уулвърхамптън опита от усета на европейския футбол, само че беше спрян на 1/4-финалите в ЛЕ от бъдещия победител в шампионата Севиля. В Премиър лийг " вълците " приключиха 7-и и упоритостите са да не отстъпват от към този момент завоюваните позиции.

След като Дийн Хендерсън се завърна в Манчестър Юнайтед, Шефилд Юнайтед си върна Аарън Рамсдейл от изпадналия Борнемут и надареният пазач застана под рамката. Той бе единственото ново попълнение, на което Крис Уайлдър гласоподава доверие от първата минута. Сред запасите останаха Оливър Бърк и Итън Ампаду.

За Уулвс титуляр бе привлеченият от Лион бранител Марсал. Атаката водеше Раул Хименес, а по двата фланга му помагаха Педро Нето и Даниел Поденсе. Изненадващо беше, че измежду стартовите 11 ги нямаше Рубен Невеш и Диого Жота.

Гостите направиха впечатляващо начало на мача и в 3-ата минута към този момент имаха задатък. Поденсе се оправи с Джон Лундстрам и центрира на крайници на Хименес, който безкомпромисно засече топката под гредата. След още три минути " вълците " още веднъж ликуваха. Нето извърши корнер, а Ромен Саис надскочи бранителите на Шефилд Юнайтед и с глава повиши на 2:0.

" Вълците " в никакъв случай не бяха вкарвали два толкоз бързи гола в Премиър лийг, а през предишния сезон изгубиха единствено 4 точки от водеща позиция и това показваше какъв брой сложна е задачата на домакините. Джон Флек насочи прекрасен изстрел от фаул, само че Руи Патрисио внимаваше. Уулвърхамптън към този момент действаше с повече мисъл за отбраната, само че контрите на отбора бяха все по този начин рискови. В 27-ата минута Нето и Хименес си размениха подавания, само че последният пас на португалеца пристигна малко дълъг за голмайстора на гостите.

До почивката Шефилд Юнайтед сътвори единствено едно чисто състояние, пропуснато от Оливър Макбърни. " Остриетата " нямаха никакви хрумвания в офанзива и не се виждаше по какъв начин могат да измълнат нещо от мача.

Премиър лийг 1 кръг, понеделник 14 септември  Шефилд Юнайтед 0:2краен резулат  Уулвърхямптън
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР