Утрешното заседание на 50-я конгрес на БСП се очертава като

...
Утрешното заседание на 50-я конгрес на БСП се очертава като
Коментари Харесай

Кървава червена война в събота - Корнелия Нинова лавира между възгласите Мамо, на кого ни оставяш?! и Вън!

Утрешното съвещание на 50-я конгрес на Българска социалистическа партия се обрисува като следващия водевил към оставката на лидерката Корнелия Нинова.

Това излиза наяве от радикално противоположните позиции на другите лагери в столетницата във връзка на оставането на Нинова отпред на Българска социалистическа партия или " констатирането " на оставката й и оповестяването на процедура за нов избор на ръководител на социалистическата партия.

По умря от предишното съвещанието на 49-я конгрес на Българска социалистическа партия, който още веднъж трябваше да установи предходната оставка на Нинова, и в този момент се оповестиха червени локални структури, които зоват тя да си остане на поста. Мотивират се с това, че тя не е отговорна за пагубната изборна загуба на 14 ноември предходната година, а това " е резултат от доста фактори ". Това гласи позицията на БСП-Благоевград.
свързани новини39943преди 19 часа
Точно с такива заявления излязоха и на това съвещание на конгреса, даже преди то да бе почнало публично и преди Нинова да разгласи, че в действителност тя не е подавала оставка, защото е оповестила, че ще го направи, само че не я е входирала. Тогава съвещанието на конгреса се провали.

Ситуацията сега не е доста друга. Нинова не е входирала никаква оставка, каквато съгласно Устава на Българска социалистическа партия не съществува, а писмо " до членовете и симпатизантите на Българска социалистическа партия ", че подава оставка. Освен това съвещанието на конгреса не е свикано съгласно Устава, защото обявата за него дружно с дневния му ред не са оповестени във в. " Дума ".

Няма и никакви готови документи, които да се гласоподават на това съвещание на конгреса и които да са разпратени до делегатите му, както е ставало постоянно до момента.

Всичко това може да даде задоволително учредения на Нинова още веднъж да каже, че оставка няма, няма и съвещание на конгреса.

Към всичко това най-вероятно ще се прибавят и пламенните речи на самата Нинова, че Българска социалистическа партия може да се е провалила с гръм и тропот на парламентарните избори и да е пропаднала до четвърто място, само че тя е в ръководството, с изключение на посредством Нинова, която е вицепремиер и министър на стопанската система, и с още двама министри - общественият Георги Гьоков и на туризма Христо Проданов.

Не по този начин обаче гледат на това от вътрешнопартийната съпротива на настоящето управление на столетницата. Делегатите на конгреса Велислава Дърева, която внезапно бе уволнена и от в. " Дума ", Ана Пиринска, Валери Жаблянов и Георги Божинов са изготвили и популяризирали резолюция.

В нея те желаят предварителното преустановяване на пълномощията на ръководителя, както е записано в устава, да бъде установено от съвещанието на конгреса; да се дефинира управление на партията за период от 6 месеца, да се анулира директния избор на водач на Българска социалистическа партия във вътрешнопартиен избор и той да се избира от конгреса. Делегатите желаят и оценка на присъединяване на Българска социалистическа партия в четворната ръководеща коалиция, която да бъде направена през май на последващо съвещание на 50-я конгрес.

Те са уверени, че каквито и врътки от серията " мамо, на кого ни оставяш ", да бъдат подхванати в залата в събота, Нинова е оповестила оставката си, а това значи, че процедурата за избор на нов водач на Българска социалистическа партия би трябвало да бъде оповестена. На този декор жертва на Нинова стана и знаковото й лице Кирил Добрев, който бе изключен от Националния съвет " на автограф ".

Заради това остро противоборство сред последователите и съперниците на Корнелия Нинова се чака утрешното съвещание на 50-я конгрес на Българска социалистическа партия да бъде много нажежено.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР