Утре в 11.00 часа земеделци излизат на протест пред Министерския

...
Утре в 11.00 часа земеделци излизат на протест пред Министерския
Коментари Харесай

Земеделците спешно събраха журналисти: Утре няма да сме мирни! София, извинявай за това, което те чака

Утре в 11.00 часа земеделци излизат на митинг пред Министерския съвет.
Това стана ясно от конференция на част от браншовите организации, които желаят оставката на аграрния министър Кирил Вътев. Те се показаха, че митингът няма да е кротичък и авансово се извиниха на българските жители за неудобството, което ще им основат.
Земеделците не предвидиха какво ще се случи на следващия ден пред Министерски съвет.
През делничните дни предходната седмица селскостопански производители блокираха пътища на доста места в страната. В петък на брифинг в Министерския съвет след среща сред премиера Николай Денков, Вътев и недоволните производители беше оповестено, че земеделците стопират ефикасните митинги и се чака да бъде квалифициран текст за съглашение сред представителите на земеделския бранш и министър-председателя.
В събота и неделя земеделци-производители затвориха за два часа пътя за граничния пункт „ Илинден – Ексохи “ край село Садово. В митинга се включиха представители на Националната асоциация на картофопроизводителите, както и зърнопроизводители и животновъди. Земеделците оповестиха, че чакат да видят съглашението, а не да слушат единствено думите на властта. От Българската земеделска камара разпространиха позиция, в която се разграничиха от продължаващите митинги на селскостопански производители.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР