Утре стартира следващ етап от проекта за изграждане на щумозащитна

...
Утре стартира следващ етап от проекта за изграждане на щумозащитна
Коментари Харесай

Стартира следващ етап от изграждането на шумозащитна стена

Утре започва идващ стадий от плана за създаване на щумозащитна стена край бургаския квартал „ Сарафово “. Нейната цел е да противодейства на транспортния звук от излитащи и приземяващи се самолети, както и от автомобилния поток, преминаващ по околовръстния път I-9 Бургас - Варна.

За обезпечаване на фронт за работа на строителната компания се постанова дясната лента в посока гр. Поморие (след пътен възел „ Сарафово “ – Аерогара), както и дясната лента при овакантяване на кръговото придвижване към път I-9 в посока към гр. Поморие, да бъдат затворени за придвижване на коли от 09.00 часа на 11.05.2021 година (вторник). Очаква се строителните действия да приключат до 25.09.2021 година

Изграждането на шумозащитната стена започва по самодейност на кмета Димитър Николов, провокирана от голям брой тъжби, отправени към него от поданици на квартала. Проектът се реализира взаимно от Общината, АПИ и Летище Бургас.

На фотосите виждате подготвени сектори от стената, както и мястото, където работата по построяването й продължава от на следващия ден.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР