Утре ще бъде създаден Национален кризисен щаб за спасение на

...
Утре ще бъде създаден Национален кризисен щаб за спасение на
Коментари Харесай

Организации създават кризисен щаб за спасение на туризма

Утре ще бъде основан Национален спешен щаб за избавление на туризма. Двете най-големи обединявания в сектора - Алиансът на туристическата промишленост в България и Конфедерацията на българския туристически бизнес, се обединяват за общи дейности против затваряне на заведенията, неналичието на съответни компенсации при налагането на COVID-мерки и неоснователното повишаване на тока.

Националният спешен щаб за избавление на туризма в България ще сплоти напъните на бизнеса и ще координира дейностите на другите му представители за отбрана на ползите му. От двете организации акцентират, че дейностите им нямат да имат политически темперамент и с тях няма да се преследват политически цели.

" Това са двете най-големите, няма по-големи от тях в сектора. Обединяваме се, в никакъв случай до момента не е правено. Утре на обяд подписваме меморандум за общи дейности. Преди това ще подпишем и Етичен кодекс за всички наши дейности и правила на работа, като това нещо е нещо историческо, до момента в никакъв случай не се е предписание.

Имаме няколко точки, по които ще работим. Едната е в непозволеното затваряне. Другата точка - когато се затваря ние желаеме да се заплаща, желаеме ДДС-то да е непрекъсната мярка ", каза ръководителят на Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите във Велинград и Западните Родопи Златко Златанов. 

Двете организации се причисляват и към планувания за на следващия ден от 15:00 ч. народен митинг пред постройката на Народното събрание. Демонстрацията е подкрепена от голям брой организации, чието оцеляване е сложено на карта с въвеждането на новите ограничения. Протестът цели да покаже недоволството им от липсата на обезщетения за потърпевшите браншове.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР