Утре президентът Румен Радев ще се срещне с представители на

...
Утре президентът Румен Радев ще се срещне с представители на
Коментари Харесай

Янев с ключов коментар преди срещата с Радев

Утре президентът Румен Радев ще се срещне с представители на „ Български напредък “ и по този начин ще завърши процедурата, предшестваща връчването на мандатите. Лидерът на партията - Стефан Янев, съобщи пред БНР, че чака диалог, фокусиран върху опцията да се сформира държавно управление. Бившият министър – ръководител и боен министър призна в ефира на предаването " Политически НеКоректно ", че скоро е водил телефонен диалог с президента. Янев не направи съответен коментар на дадената му от президента оценка като министър на защитата. Президентът има право на такава, уточни той.  Лидерът на „ Български напредък “ посочи още, че не е учил в руска академия и че биографията му е обществена.

Той уточни, че подпомагането на Украйна би трябвало да става на правилото, че в случай че българската страна даде нещо, то би трябвало незабавно да бъде сменено, тъй че качествата на армията ни да не бъдат понижени.
-->
" Българската политическа класа дълги години се е възползвала от така наречен „ дял НАТО “. Чувствали сме се задоволително предпазени като член на НАТО и не не сме виждали нужда да влагаме в лични отбранителни качества. Ние нямаме задоволително отговорно отношение към член 3, съгласно който всяка страна поставя старания за създаване на отбранителния си капацитет, който би трябвало да може да взаимодейства с този на другите страни членки ".

Президентът ще направи избора за връчване на трети мандат, подсети Янев.

" Той е задоволително осведомен. Не бива да задраскваме вид едно и две. Парламентарно показаните партии би трябвало да създадат старания за сформиране на държавно управление. Нито една от тях не е подготвена да поеме виновността, че няма да има такова и ще отидем на избори. Този боязън на партиите е и движеща мощ "

Бихме подкрепили опция за сформиране на държавно управление при ясни правила и написани цели, уточни водачът на " Български напредък "

" Трябва да има предсказуемост какво следва в стопански и политически проект. Не е задоволително през медиите да се дават откъслечни цели и хрумвания. Трябва да се седне на масата и се приказва за конкретика. Тя идва, когато едно евентуално съдружно съглашение е придобило най-общ темперамент. Тогава може да кажем дали го поддържаме или не. Говоренето през медиите основава чувство, че този разговор не е сериозен ".

Откриването на 48-то Народно събрание стартира с остър звук, подсети Янев.

" И през днешния ден виждаме останки на декларативен звук. Той би трябвало да бъде преодолян ".

Лидерът на " Български напредък " уточни, че първият мандат не е сериозен и решителен.

" Не бих споделил, че той ще промени тона. В момента се организира разговор сред партиите и се търсят пресечни точка. Основно предписание в политиката е изкуството на компромиса. Днешният звук може да се промени и нещата да наподобяват градивни. Не взимаме страна и търсим условия за разговор ".

Надеждата за привършване на дебата към изборния кодекс е в основата на смисления спор, означи още той.

" Трябва да си зададем въпроса дали е толкоз значимо да се занимаваме с изборния кодекс, или би трябвало да се съсредоточим върху съставянето на държавно управление. Нашата позиция е кардинална и споделя, че признатото досега в изборния кодекс би трябвало да бъде надграждано и усъвършенствано. Ние сме за машините, само че там, където има проблем и като процедура, и като елементи, би трябвало да се усъвършенства. Ние сме за нови технологии, които основават доверие в изборния развой, а не са основа за изкопаване на пропасти  и разлики. Ако за хората, участващи в секциите, е ясно, че ги чакат безсънни нощи, те ще се демотивират ".

Мотивацията ни за присъединяване в политиката е да предлагаме решения за проблемите на българските жители, съобщи Стефан Янев.

" Политическото държание има цена и си заслужава да се заплати, в случай че може да бъде аргументирана. В противоположен случай отиваме към квалификациите за непоследователност, а не мисля, че ние вървим в тази посока ".

Янев уточни, че в основата на диалозите за сформиране на държавно управление би трябвало да бъде разискването на цели и съответни политики.

" Започвайки диалог за евентуална коалиция с личностите, които биха могли да вземат участие в държавното управление, води до взривяване на разговора. Всеки ще каже, че предлага по-добрата персона. Разговорите би трябвало да бъдат за цели. Чак по-късно може да се приказва за състав, конструкция и персони. Отговорностите би трябвало да бъдат скрепени с съдружно съглашение, посочващо ясни разпоредбите и способи за взимане на решения. Една коалиция значи стихотворец ангажимент ".

Лидерът на " Български напредък " уточни, че партията му е подготвена да беседва с всички парламентарно показани партии. Не изключи и " Възраждане ".

" Това е партия, показана в българския парламент. Партиите в него би трябвало да търсят опция за взаимоотношение. Българските жители желаят предсказуемост. Въпреки идеологическите си разлики, колкото и да са огромни, би трябвало да работим за всички български жители ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР