Утре и в понеделник се спира движението на ТИР-ове по

...
Утре и в понеделник се спира движението на ТИР-ове по
Коментари Харесай

МВР въвежда засилени мерки по време на празниците

Утре и в понеделник се стопира придвижването на ТИР-ове по автомагистралите и главните пътища в страната. По всички гари, автогари и летища превантивно са въведени засилени антитерористични ограничения, отговарщи на код " жълто ". Това стана ясно на брифинг в Министерство на вътрешните работи. През празничните дни Министерство на вътрешните работи ще подкрепя придвижването и ще има засилени инспекции за шофуране след приложимост на лакохол и опиати, както и за превишена скорост.

Утре, както и в последния почивен ден, пътната полиция ще управлява и подкрепя придвижването на входовете и изходите на огромните градове, както и по главните пътни артерии.
Петя Аврамова, министър на районното развиване и благоустройството: От 16 до 20 часа ще бъде лимитирано придвижването на камиони над 12 тона по автомагистралите и натоварените пътища. Като задачата е да се увеличи сигурността и да се увеличи пропускателната дарба.
В натоварените сектори ще се следи за погрешно изпреварване и нарушителите ще бъдат глобени.

Росен Рапчев, шеф на " Пътна полиция " - ГДНП: Стартираме извънредно съществено контрола върху неправоспособни водачи, водачи, които ръководят под въздействието на алкохол, наркотични субстанции и техните аналози.
На граничните пунктове ще има повече чиновници, тъй че да се обработват бързо пътуващите. Повече инспекции може да има за пътуващите с рейсове, влакове и самолети.

Росен Желязков, министър на превоза: С моя заповед от 28 март е нараснала степента на подготвеност за реакция при терористична опасност - " жълта степен ".
Това визира както летищата, по този начин и пристанищата - морски, речни, по този начин и гари, централни автогари.

В нощта против Великден ще има ограничавания за колите, отправили се към огромните манастири, както и към църковните храмове в цялата страна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР