Утре, 23 ноември, от 17:30 ч. в Синята зала на

...
Утре, 23 ноември, от 17:30 ч. в Синята зала на
Коментари Харесай

Етиопска приказка в град Кюстендил

Утре, 23 ноември, от 17:30 ч. в Синята зала на читалище " Братство " ще се организира среща с писателя Владимир Караджов, създател на бестселъра " Етиопска приказка ". За по-малко от година неговата творба се трансформира в същинска сензация за литературния живот на Югозапада и на България като цяло. " Етиопска приказка " е най-превежданата българска книга за 2018 година. Освен в оригинал на български език, през декември тя ще бъде налична на още 4 от най-популярните международни езици - британски, френски, немски и испански. Предстои превод и на екзотичния японски език при започване на 2019-та година. Владимир Караджов ще опише за своя път в литературата, за компликациите и провокациите пред един дебютиращ създател в България, и ще показа " Етиопска приказка " пред четящата общественост на община Кюстендил.
Книгата споделя историята на дребния Матео от град Аликанте, който мечтае да открие и да показа със света най-голямото богатство на Земята. Със своето чисто сърце той копнее да направи света по-добър. Воден от своя блян, Матео се насочва на рисково пътешестване, изпълнено с завършения и неизвестности, из разнообразни елементи на Средновековния свят. Пътешествието му го води до чудни страни, непознати хора и загадъчни секрети. Действието се развива към 1600-а година. Опасностите и рисковете са всекидневие, само че той не се отхвърля. Дали ще успее и какво ще се случи по-късно, ще разберете откакто прочетете тази увлекателна история. В нея участват действителни исторически лица и събития, дохвърчали до нас на крилете на авторската фикция.
Владимир Караджов е български академик, лекар по география и академични учител в ЮЗУ " Неофит Рилски ". Роден е и живее в гр. Благоевград. " Етиопска приказка " е неговият дебютен разказ, съобщи за сътрудник на Actualno.com от града, Иван Андонов - ръководител на читалище " Братство ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР