Устремилият се към трета поредна световна титла във Формула 1

...
Устремилият се към трета поредна световна титла във Формула 1
Коментари Харесай

Макс Ферстапен далеч пред всички в първата тренировка на Силвърстоун

Устремилият се към трета поредна международна купа във Формула 1 Макс Ферстапен даде най-хубаво време в първата подготовка преди неделното Гран при на Англия, десети кръг за сезона.

На пистата " Силвърстоун " водачът на Ред Бул, който завоюва спечели седем от първите девет надпревари, в това число всяко от последните пет, завъртя най-бърза обиколка за 1:28.600 минути и бе единственият, който слезе под границата от 1:29 минути.

Втори се подреди съотборникът му Серхио Перес. Мексиканецът обаче беше по-бавен с 0.448 секунди.

Изненадващо трето време в квалификацията даде Александър Албон с Уилямс. Тайландецът завърши на 0.489 секунди от Ферстапен и бе единственият водач отвън отбора на Ред Бул, който се приближи на по-малко от шест десети от секундата от нидерландеца.

Четвърто време записа двукратният международен първенец Фернандо Алонсо (Испания) с Астън Мартин, като неговото закъснение бе съвсем седем десети от секундата.

Пилотите на Ферари Шарл Льоклер (Монако) и Карлос Сайнс-младши (Испания) са надлежно пети и седми, а сред двамата се вклини французинът Естебан Окон с Алпин.

От английските водачи най-преден резултат реализира Ландо Норис с МакЛарън, който е осми, а състезателите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел са надлежно 12-и и 14-и.

По-късно през днешния ден е втората подготовка, а преди тя да стартира феновете на " Силвърстоун " ще видят снимането на част от холивудски филм, в който Брад Пит играе ролята на водач във Формула 1. Пит кара за фикционалния тим на Апекс, който обаче има действителен бокс, който се намира сред тези на Мерцедес и Ферари. Американският артист ръководи моделиран болид от Формула 2, а един от продуцентите на кино лентата е Люис Хамилтън.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР