Установяването на коронавирусна инфекция е най-трудно на четвъртия-петия ден от

...
Установяването на коронавирусна инфекция е най-трудно на четвъртия-петия ден от
Коментари Харесай

Кога тестът за COVID-19 може да се окаже грешен?

 Установяването на коронавирусна зараза е най-трудно на четвъртия-петия ден от болестта. Вероятността за разкриване на ковид при тестване намалява на четвъртия или петия ден от болестта, ето за какво от време на време пациентът има всички признаци на COVID-19, само че пробата демонстрира негативен резултат, твърди професор Наталия Пшеничная, зам.-директор по клинична и аналитична работа в Централния научноизследователски институт по епидемиология към Федералната работа за контрол в областта на здравето. 

" След четвъртия или петия ден от болестта, вероятността от разкриване на вирус в назофаринкса понижава, а респираторните признаци може да са в разгара си по това време. Ако тестването се прави през тези дни, можете да получите негативен резултат ", сподели тя.

По-рано Пшеничная сподели, че коронавирусът няма характерни признаци, присъщи единствено на него, тъй че е невероятно да се сложи точна диагноза без лабораторни проучвания.

Тя изясни, че в случай че има респираторни признаци като кашлица, хрема, тресчица, тогава пациентът може да подозира, че има ковид, изключително в случай че е бил в контакт със инфектирани преди няколко дни. За да се сложи диагноза обаче е належащо лабораторно проучване, защото може да се касае и за грип, и за ТОРС, посочи специалистът, съобщи БГНЕС.

Докторът на медицинските науки Татяна Руженцова по-рано сподели, че пациентите с ковид, които са били имунизирани преди този момент, могат да отделят вируса, само че количеството на патогена и времето за уединяване са доста по-малки в сравнение с при неимунизираните, по тази причина рискът да се заразим от имунизирани е в пъти по-малък.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР