Успяхме да отговорим на най-неотложните искания на СБАЛ по детски

...
Успяхме да отговорим на най-неотложните искания на СБАЛ по детски
Коментари Харесай

Главчев: Успяхме да отговорим на най-неотложните искания на Детската педиатрия

Успяхме да отговорим на най-неотложните претенции на СБАЛ по детски заболявания „ Проф. Иван Митев " за рентген, скенер, ремонт на интензивното поделение и асансьор, в който да качват децата. Това съобщи министър председателят Димитър Главчев преди съвещанието на Министерския съвет във вторник.

„ Отидохме в Детската педиатрия и се запознахме с техните неотложни и настоящи потребности. Във вторник, взаимно с министъра на опазването на здравето и вицепремиера и министър на финансите, успяхме да отговорим в огромна степен на най-неотложните им претенции ", добави той.

Относно решението си да разпореди на ДАНС инспекция по проблема с болничното заведение „ Мама и Аз ", Главчев сподели: „ Общественият интерес ме провокира да изпратя сигнал в Прокуратурата и да възложа на ДАНС да ревизира административната процедура по предоставяне на позволение за лечебно заведение. Имаше неизясненост, беше интерпретирано, че си даваме нашето лично решение на Прокуратурата и на ДАНС ".

„ Сигурен съм, че те ще ревизират всички обстоятелства и условия. Имаме и обществен отчет от Министерство на здравеопазването, в който тези обстоятелства са изложени ", уточни министър председателят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР