Успешно беше направена размяна на пленници между Русия и Украйна

...
Успешно беше направена размяна на пленници между Русия и Украйна
Коментари Харесай

„Тихо разпръснати и това е“. Размяната на пленници по формулата „90 на 90“

Успешно беше направена замяна на пленници сред Русия и Украйна по формулата " 90 против 90 ".
Някои от тях са кадрови, други мобилизирани. Много от тях са ранени в Донецк и Луганск. Всеки има друго време, прекарано в плен. Някои са прекарали дни в плен, други месеци.
Руски боец, върнал се от плен: „ Казаха, че ще има замяна, единствено да чакаме на опашка, ще ни сменят, просто би трябвало да чакаме. Слава богу, всичко мина безпрепятствено. Чудо се случи, камък падна от душата. “
Историята на всички освободени стартира съвсем по един и същи метод: даже предходния ден никой от тях не знае, че времето им в плен е изтекло.
Всеки има своя лична история: някой е бил ранен, някой е бил откъснат от главните сили, някой е бил безусловно очи в очи с превъзхождащи противников сили, а някой е имал всичко дружно.
Руски боец, завърнал се от плен: „ Хвърляха снаряди, хвърляха гранати, отрязаха пътя. И това е всичко. "
Руски боец, върнал се от плен: „ Позволиха ми да се обадя. Често там имаше всевъзможни инспекции, имаше доста публицисти.”Спомените за самия плен са непокътнати. Те са по-склонни да приказват не за изискванията на задържане, а за това, което е трябвало да вършат в плен.
Руски боец, завърнал се от плен: „ През декември ме водиха покрай Ясиноватая. До през днешния ден бях в Лвовска област, където имат примерен лагер за военнопленници. Имат работа там, правят заваръчни работи, момчетата лепят хартиени торбички за дарове в индустриалната зона.
Размяната протече по формулата " 90 за 90 ". Това се случва безусловно, като военните виждат бойците, за които ги разменят. Това е процедурата.
Руски боец, завърнал се от плен: „ Видях тези, за които бяхме разменени, да пресичат отдалеко. Те отидоха в тяхната посока, ние отидохме в нашата, тихомълком се разотидохме и това е.



Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР