Успехите на китайската икономика - поддържаща забележителен темп на повишаване

...
Успехите на китайската икономика - поддържаща забележителен темп на повишаване
Коментари Харесай

Как се обучават китайските деца

Успехите на китайската стопанска система - поддържаща незабравим ритъм на повишение на брутния вътрешен артикул (БВП) - впечатляват целия свят, само че те не са инцидентни. Един от главните фундаменти на икономическия напредък на Китай е просветителната система в страната.  

Училищното образование в Китай продължава общо 12 години и е гратис, се отбелязва в коментар на „ Капман Холдинг “. Децата потеглят на учебно заведение на 6-годишна възраст. Началното учебно заведение трае 6 години и е целодневно. Средното обучение също трае 6 години, като първата степен от него (първите три години) е наложителна, а втората не е,  т.е. наложителното обучение е с дълготрайност 9 години.

Втората степен на междинното обучение (10-12 клас), която множеството деца приключват, има две посоки. Едното направление включва професионално-техническите учебни заведения, които приготвят механически експерти, най-много за индустриалната сфера и селското стопанство. Другата тенденция на втората степен на междинното обучение - така наречен академично направление, приготвя учениците за постъпване във Висше образователно заведение (ВУЗ), прецизират от „ Капман Холдинг “. 

Само на някои от държавните учебни заведения в Китай е позволено да одобряват и задгранични възпитаници, като за тях образованието е платено. Приблизителната стойност на образованието на задгранични възпитаници в държавни учебни заведения е към 10 000 $ годишно. Обучението се води на китайски език, по тази причина при постъпване в учебното заведение се организират изпити по китайски, британски и математика. Чуждестранните възпитаници би трябвало да преминат и подготвителна стратегия, която също е платена.

В Китай има и частни учебни заведения, които са доста известни измежду чужденците. За едно от най-хубавите измежду тях се счита учебното заведение съчетано с интернат Beijing New Talent Academy. Там одобряват деца на възраст от 18 месеца (в детската градина към училището) до 18 години. Чуждестранните възпитаници (и родителите им) имат избор по какъв начин да се образоват. Единият вид е задграничните деца да са в класове дружно с китайските.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР