Успех: Изцяло електрическата Astra заема трета позиция сред общо 94

...
Успех: Изцяло електрическата Astra заема трета позиция сред общо 94
Коментари Харесай

ADAC Ecotest 2023: Подиум за Opel Astra Electric

Успех: Изцяло електрическата Astra заема трета позиция измежду общо 94 автомобила
Признание: Opel е единственият немски производител на коли в топ 10
Пътуване на дълги дистанции: До 418 км (WLTP) единствено с едно зареждане на батерия

Opel Astra Electric подсигурява наслаждение от шофирането, разполага с най-съвременни технологии и е високоефективен. Това към този момент е доказано и от Германския авто клуб ADAC. В ADAC Ecotest 2023 електрическа версия на бестселъра в компактния клас бе оценен и получи трета позиция всред 94 пътнически автомобила. Opel е единствената немска марка класирана в топ 10. Така Opel слага стандарти, когато става въпрос за електромобилност, подобаваща за ежедневна приложимост.

Opel Astra Electric получи 103 от 110 вероятни точки, с цел да реализира най-хубавата оценка от пет звезди. Според ADAC: „ Най-чистите коли се задвижват с електрически акумулатори – макар че ADAC не смята електрическите коли за транспортни средства с нулеви излъчвания и включва тези, основани по време на генерирането на сила. “ Обобщавайки резултата за Opel ADAC съобщи: „ Със 103 точки при своя дебют в Ecotest, Opel Astra Electric направи мощно усещане. Автомобилът от Рюселсхайм се разграничава от конкуренцията в компактния клас. Ниското лично тегло, положителното систематизиране на силата и общоприетата термопомпа способстват за намаляването на потреблението на сила и излъчванията на CO2. ”

С такива активи Astra Electric съчетава заниманието с отговорността. Електрическият мотор обезпечава 115 кВ/156 к.с. и мощните 270 нютон метра оптимален въртящ миг от първото допиране на педала на газта. Ниското лично тегло от 1679 кг способства в допълнение за бързия старт и ниската консумация на сила. Освен това, до момента в който доста други електрически коли са лимитирани до 150 км/ч или 160 км/ч, новата Astra Electric реализира оптималната скорост от 170 км/ч.

Енергията се съхранява в 54-тВч литиево-йонна батерия, която разрешава на Astra да измине до 418 километра локално без излъчвания (WLTP1) и изисква единствено 14,8 кВч електрическа енергия на 100 км (WLTP) – също с помощта на термопомпата. Това прави Astra Electric високоефективен автомобил за ежедневна приложимост, само че и за по-дълги пътувания. В допълнение, регенеративната спирачна система подсигурява, че силата може да бъде възобновена по време на шофиране.

Всички тези качества, в това число простора в купето характеризират новия Opel Astra Sports Tourer Electric, един от първите напълно електрически комби коли, които се оферират на пазара.

*Източник: www.opel.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР