Усмивката на Ахмед Доган прозира зад разкритията за отпуснати многомилионни

...
Усмивката на Ахмед Доган прозира зад разкритията за отпуснати многомилионни
Коментари Харесай

Христо Иванов оцени усмивката на Доган на 500 милиона лева за данъкоплатците

Усмивката на Ахмед Доган прозира зад разкритията за отпуснати многомилионни заеми на избрани компании от Българската банка за развиване (ББР), а тези усмивки нормално ни костват по половин милиард лв.. Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов пред bTV. Той обвърза отпуснатите заеми от държавната банка на няколко компании за съвсем 1 милиард лв. с въздействието на Доган в ръководството на страната. " Съмнението тук е, че виждаме едно отклоняване от естествената активност на ББР и че това отклоняване се изяснява с политическо въздействие.

Дали и до каква степен господин Делян Пеевски директно е обвързван, е подробност. Големият въпрос е дали в действителност системата, при която един съответен български политик – Ахмед Доган , през Движение за права и свободи, има това въздействие, че с една усмивка може бизнеси, които не дават отговор на изискванията на ББР, да получават финансиране от страната при меко казано преференциални условия ", съобщи Иванов в предаването " Тази заран ". " Твърди се, че тези заеми са били обслужвани. Ще е забавно по какъв начин са обслужвани. Ще е забавно да се видят изискванията, които получават останалите кредитополучатели. Дали са същите условия като за компаниите, които наподобява, че се употребяват от усмивката на господин Доган. Тези усмивки ни костват по половин милиард лв. неведнъж ", добави той. Иванов напомни, че ББР е банка, категорично основана да кредитира започващи бизнеси, дребни и междинни предприятия или експортно насочени предприятия.

" Когато " Булгартабак " получава финансиране от ББР, тя нито е малко и приблизително дружество, нито е започващо, нищо има нещо новаторско, нито дава отговор по различен метод на критериите. Виждаме отклонение от задачата, за която е основана банката. И си задаваме въпроса това следващата усмивка на Ахмед Доган ли е ", добави съпредседателят на " Демократична България ". Той напомни, че след сигналите на Демократична България за ББР не е имало институционална реакция и изрази вяра служебното държавно управление да осветли въпроса с заемите към избрани огромни компании. Подкрепи инспекцията на министъра на стопанската система Кирил Петков, тъй като по този начин той влиза във функционалностите си на принципал на ББР.

" Институциите са си затваряли очите и това е огромната рецесия на българската държавност и българската правда ", счита Христо Иванов. Той изрази и поддръжка за това да се направи разбор за профилираното правосъдие, само че уточни, че с него би трябвало да се ангажира и едно постоянно държавно управление и да се даде политическа оценка. Съпредседателят на " Демократична България ” даде образци за случаи, в които профилираното правораздаване остава със затворени очи. " Журналисти видяха, че името на Делян Пеевски се загатва над 100 пъти в материалите по делото КТБ. Той не е притеглен в никакво качество, не е разпитан. Специализираното правораздаване се оказа сляпо за него. То остана сляпо за шкафчетата, кюлчетата и записите от премиерската вила. Едни хора с бизнес биват подлагани на диспропорционална принуда, а за други политически фактори се оказа безусловно сляпо ”, съобщи той.

" Връзките със Сараите, Борисов и обкръжението на най-висшия ешелон от българската властова корупция явно са задълбочени и доразвити ”, сподели още Иванов. Той уточни, че съедбната промяна и въпросът за закриването на профилираните съд и прокуратура ще бъдат акцент на " Демократична България ” и в идващия парламент. Христо Иванов добави, че продължава борбата за въвеждането на закона на Росенец. " Демократична България ” реализира вписването на бреговата линия като плаж. " Незаконният Сарай или ще бъде вкаран в рамките на закона, или ще има глоба. Трябва да стигнем и досега, че там има едно пристанище, което се води аграрни парцел в акваторията на Черно море ”, сподели той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР