Услугата „видео жестов превод” вече се предлага на две гишета

...
Услугата „видео жестов превод” вече се предлага на две гишета
Коментари Харесай

Централна гара се модернизира с таблети с видео жестов превод

Услугата „ видео жестов превод” към този момент се предлага на две гишета на Централна жп гара София и по този начин всеки ням човек ще има еднакъв достъп до услугите и информацията на жп гарата.

На гишета е подложен по един таблет, посредством който може да се направи връзка с жестов преводач. Гишетата са обозначени със специфичен стикер, а слагане на такива таблети следва и на каси на гарите във Варна и Бургас.

На чиновниците е извършено въвеждащо образование с действителни демонстрации за обслужване на жители с повреден слух, посредством прилагане на онлайн платформата за видео жестов превод.

Национална компания „ Железопътна инфраструктура " ще се включи в отбелязването на Международната седмица на глухите, която тази година се организира в интервала 18-24 септември. Мотото на тазгодишната седмица е: "Пълно включване с жестомимичния език ".

По неофициални данни у нас има почти 120 000 души с друга степен на увреждане на слуха, от които към 25 000 индивида употребяват като главно средство за другарство български жестов език.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР