Условията за започване на преговори за Северна Македония са ясни,

...
Условията за започване на преговори за Северна Македония са ясни,
Коментари Харесай

Испания: Условията на България към РСМ са ясни и трябва да се изпълнят

Условията за започване на договаряния за Северна Македония са ясни, това е известно на всички ни. Това съобщи за БГНЕС посланикът на Испания у нас Алехандро Поланко, чиято страна от 1 юли ръководи Съвета на Европейски Съюз.

Той акцентира, че положителните връзки с България също са доста значими.

Относно апелите на част от македонския политически хайлайф изискванията в преговорната рамка за присъединение към Европейски Съюз да бъдат изменени, Поланко уточни, че по този въпрос в РСМ има два значими детайла.

" На първо място, има разговор сред РСМ и Европейската комисия. По време на френското председателство на Съвета на Европейски Съюз и първите месеци на чешкото председателство, което беше признато и то стои на масата ", напомни дипломатът.
 Радев не слага нови условия пред РСМ, а чака осъществяване на досегашните
Радев не слага нови условия пред РСМ, а чака осъществяване на досегашните

Президентът припомня, че всички условия са вписани в преговорната рамка

Той означи, че въпреки това има паралелни диалози сред Северна Македония и България. Поланко изрази вяра всички условия да бъдат изпълнени и този въпрос да отиде във допустимо най-хубава посока.

Посланикът съобщи, че потребността от осъществяване на изискванията за договаряния е добре известна.

" Ясно е, че би трябвало, от една страна, тези условия да бъдат изпълнени - това е известно на всички ни. Също по този начин положителни връзки сред двете страни и близостта сред тях могат да оказват помощ доста за възстановяване на опциите за развиване на този въпрос ", посочи той.

По отношение на визията на Испания в идния интервал на председателството на Съвета на Европейски Съюз, Поланко означи, че всички четири предпочитани линии са извънредно значими, само че може би най-много общественият аспект, чиято цел е " да приближи блокът по-близо до хората и да се съобрази с техните потребности ".
 Скопие: България последна може да ни чете лекции по критериите за участие в Европейски Съюз
Скопие: България последна може да ни чете лекции по критериите за участие в Европейски Съюз

РСМ била най-подготвеният претендент в историята на Европейски Съюз при започване на договарянията

Той уточни, че реиндустриализацията е част от концепцията за необятна стратегическа автономност на Европейския съюз . По негови думи в последните месеци Европейски Съюз е имал проблем да отговори на потребностите на хората в разнообразни области - както в стратегическата и отбранителна политика, по този начин и в социално-икономически връзки, като опазване на здравето, храна, цени на силата.

Трябва да развием ново тактика, с цел да сме сигурни, че няма взаимозависимост на Европа от други пазари в някои области, акцентира посланикът и добави, че това може да бъде реализирано посредством два механизма.

" На първо място - реиндустриализацията, с цел да произвеждаме неща тук, в Европа, които са нужни за нас. Също по този начин да подобрим нашите търговски връзки, тъй че да имаме разнообразни благоприятни условия във взаимоотношението с други пазари. Трябва да създадем добра тактика и да вземаме решения, за да не бъдем подвластни ", заключи той.
 РСМ сама си блокира пътя към Европейски Съюз, неудовлетворен Ковачевски
РСМ сама си блокира пътя към Европейски Съюз, неудовлетворен Ковачевски

Македонският министър председател се надява Народното събрание да поддържа конституционните промени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР