Усложнена остава обстановка в страната заради обилните валежи от дъжд

...
Усложнена остава обстановка в страната заради обилните валежи от дъжд
Коментари Харесай

Снегът затвори Петрохан, КАТ с призив

Усложнена остава конюнктура в страната поради изобилните превалявания от дъжд и сняг.

Продължава да е затворен проходът Петрохан поради паднали клони и снеговалеж.  На място има екипи на разнообразни служби, заяви БНР..

Министърът на вътрешните работи и ръководителят на Пътната организация излязоха  с апел към водачите да бъдат деликатни в идващите дни заради  преваляванията и предстоящото захлаждане.  През миналите часове пътища бяха блокирани от паднали дървета и стълбове, екипи на пожарната се включиха в разчистването.

През миналата нощ у нас  на доста места вследствие на мощния вятър имаше паднали клони на дървета и срутване на земни маси, които затрудняваха придвижването.

Екипите на пожарната отстраняваха проблеми в региона на Железница, пътят Видин - Монтана, както и Автомагистрала " Хемус ", където камион се завъртя и затвори придвижването на 43-ти километър.

В момента остава затворен  път на прохода Витиня поради паднали клони. В същото време от Министерство на вътрешните работи молиха към водачите да бъдат деликатни поради прогнозите за ниски температури.

Вътрешният министър Христо Терзийски предизвести:.

" Валежите ще продължат до сряда, четвъртък, а по-късно се чака внезапно рухване на температурите, при които ще имаме още по-тежка пътна конюнктура ".

" Може краткотрайно да бъдат затваряни пътища за разчистване, да бъдат търпеливи и най-много да потеглят на път с оборудвани коли ".

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР