Усложнена, но под контрол е ситуацията със заразените с коронавируса

...
Усложнена, но под контрол е ситуацията със заразените с коронавируса
Коментари Харесай

Усложнява се Covid ситуацията в Златоград

Усложнена, само че под надзор е обстановката със инфектираните с ковид в Смолянска област . За последните три дни 86 са записаните случаи с Covid-19 на възраст от 21 до 88 години. Седем души с съпътстващи болести са умряли. Най-тежка е ситуацията в община Златоград с 21 инфектирани, като двама от умрелите са от общината . Легловата база в болничното заведение е запълнена. Едва трима лекари се борят със пандемията, като единствено един от тях е на щат. 

„ Златоград е в тежка обстановка. Имам информация, че високата заболеваемост се дължи на провеждането на някакви мероприятия “, каза зам.-директорът на болничното заведение в Смолян доктор Емилия Апостолова. Думите ѝ бяха доказани и от краткотрайно изпълняващият длъжността регионален шеф Адриян Петров: 

И в Смолян обстановката стартира да става притеснителна . Смятам, че подхванатите ограничения ще окажат въздействие. Ако се наложи, ще въведем спомагателни “. 

Според заповедта на Регионалната здравна ревизия в Смолян за територията на община Златоград са въведени спомагателни противоепидемични ограничения , сподели зам.-кметът Елмира Угорлиева. Преустановяват се присъствените образователни занятия, както и плановият банкет на пациенти и на интервенциите

Към днешна дата 31 са приети в болница в локалната болница, 110 са на домашно лекуване, 75 лица са под карантина, 26 са умрелите от месец юли 2020 година. Обстановката е много напрегната, сподели шефът на болничното заведение в Златоград доктор Людмил Личев. През последните три дни са признати нови заболели. Днес трима или четирима ще бъдат изписани и на тяхно място ще бъдат признати нови.

„ Лекарства, инсталация, О2 имам задоволително. За страдание личният състав не доближава ... МБАЛ - Златоград е с 30 кревати. Ако се наложи, ще приемем и малко повече хора. Но дано в Мадан и в Смолян ни схванат, че нямаме личен състав. Повечето ни заболели са в приблизително тежко положение. Умолявам леките случаи да се лекуват от персоналните лекари у дома “. 

В Златоград хората се пазят и даже навън носят маски

Зам.-директорът на регионалната болница доктор Емилия Апостолова, прикани: 

Дори да сте създали ваксина, не нарушавайте ограниченията “. 

Репортаж по тематиката можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР