Ускоряване на доставките на втечнен природен газ от САЩ обсъди

...
Ускоряване на доставките на втечнен природен газ от САЩ обсъди
Коментари Харесай

Лорер ускорява доставките на втечнен газ от САЩ

Ускоряване на доставките на полутечен природен газ от Съединени американски щати разиска министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер с американски компании във Вашингтон. Това заяви Американската комерсиална камара в България (AmCham), която провежда в американската столица кръгла маса и серия от бизнес срещи сред министъра и американски компании.



Проучване на опциите за добиване на редки метали от лигнитните въглища в комплекса " Марица-изток ", виртуални газопроводи, предпазване и транспорт на водород, рационализация на газохранилището в Чирен и транспорт на газ по Дунав са другите тематики, по които министър Лорер е преговарял с американския бизнес.

Сред участниците са представители на фирмите Waymo, Intel, New Alternative Energy Group, Corban Energy, Pangea Carbon Capture, Sierra Nevada Corporation, FedEx, Rivian (производителя на електрически автомобили на Amazon), Pangea Carbon Capture, New Alternative Energy Group, Corban Energy Group, както и от академичнатаобласт от National Science Foundation, Johns Hopkins University и University of Central Florida.

Обсъдени са опциите за развиване на планове, свързани с самостоятелните коли и съдействие с научно-технически институти у нас, в това число и с центъра за компютърни науки и изкуствен интелект (INSAIT) в София. Обсъдена е технологията за предпазване на водород и водородно-електрически станции за зареждане на коли.

Други тематики от високотехнологичните промишлености са били създаване и произвеждане на галактическа храна и аерокосмически проучвания, самостоятелни дронове за комерсиално прилагане.

Всички участници в полемиката са изразили предпочитание да се доразвият съответни планове и начинания. В кратковременен интервал ще се провежда научна делегация в България на Центъра за софтуерен трансфер и комерсиализация на патенти на Virginia Commonwealth University, както и търговски задачи в България на щатско равнище в партньорство с Организацията за интернационално съдействие на обособените щати (SIDO) и с Департамента по търговия на Съединени американски щати.

По време на формалната си аудиенция министър Лорер разиска в Бюрото по европейски и евразийски въпроси на Държавния департамент на Съединени американски щати идното сключване на Меморандум в поддръжка на икономическото съдействие сред България и Съединени американски щати.

По думите му Меморандумът ще подкрепи икономическото съдействие сред двете страни в устрема им в допълнение да подсилят съществуващите сред тях връзки посредством увеличение на комерсиалното присъединяване и вноса на артикули, услуги и вложения в България от американския частен бранш.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР