US State Department и ПиксабейНапрежението между Русия и САЩ не

...
US State Department и ПиксабейНапрежението между Русия и САЩ не
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ напусна Москва

US State Department и Пиксабей

Напрежението сред Русия и Съединени американски щати не е било толкоз високо от най-горещите моменти на Студената война.

Американският дипломат в Москва Джон Съливан е напуснал резиденцията си Спасо-хаус, като се допуска, че е тръгнал към летището, откъдето би трябвало да лети за Вашингтон, оповестява сътрудник на ТАСС, станал очевидец на тръгването на дипломата от резиденцията, съобщи " Фокус ". В автомобила на посланика са натоварени три куфара, отбелязва още съветската организация.

Преди два дни американският дипломат в Москва Джон Съливан съобщи, че се прибира във Вашингтон за съвещания и ще се върне в Москва през идващите седмици. 

" Мисля, че е значимо за мен да приказвам непосредствено с новите си сътрудници в администрацията на Байдън във Вашингтон за настоящото положение на двустранните връзки сред Съединени американски щати и Русия ", сподели той пред ТАСС във вторник. " Ще се върна в Москва през идващите седмици преди срещата сред президентите Байдън и Путин. "  

Кремъл акцентира, че не може да подреди на дипломат Съливан да замине за съвещания и може единствено да " предложи " да го направи на фона на актуалното напрежение, написа АП. 

Съливан съобщи в изказване, че се връща в Съединени американски щати тази седмица, с цел да разиска американско-руските връзки с членове на администрацията на президента Джо Байдън. Той акцентира, че ще се върне в Москва до седмици. 

" Освен това не съм виждал фамилията си от много повече от година и това е друга значима причина да се върна вкъщи на посещаване ", разяснява Съливан. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР