Урсула фон дер Лайен ще бъде новият председател на Европейската

...
Урсула фон дер Лайен ще бъде новият председател на Европейската
Коментари Харесай

И заваляха поздрави за победата на Урсула

Урсула фон дер Лайен ще бъде новият ръководител на Европейската комисия и в случай че това не бе реализирано с огромно болшинство в Европарламента, то триумфът й бе отрупан с похвали от водачи в Европа.

Снощи Европейският парламент избра довечера с 383 гласа " за " фон дер Лайен. Срещу предлагането на Европейския съвет са дали своят вот 327 евродепутати, 22-ма са се въздържали, а един глас е бил нереален от общо 733 подадени бюлетини и изисквано болшинство от най-малко 374 гласа.

В първите си думи пред Екологичен потенциал Урсула фон дер Лайен прикани за обединяване и работа в дух на съзидание. Очаква се тя да назначи за свои първи заместници неуспелите предварителни претенденти за ръководител на Европейска комисия Франс Тимерманс (от левите) и Маргрете Вестагер (представител на либерали).

По-рано Фон дер Лайен бе безапелационна, че половината еврокомисари в идната Европейска комисия ще бъдат дами и ще отхвърля предложенията на страните, в случай че това изискване не се покрива.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и отиващият си ръководител на Европейския съвет Доналд Туск първи поздравиха Фон дер Лайен за избирането й. напълно в духа на модерността Столтенберг и Туск насочиха своите поздравления в обществената мрежа Туитър.

Столтенберг поздрави Урсула фон дер Лайен и уточни, че дълбоките й знания за НАТО, получени на поста министър на защитата на Германия, ще бъдат потребни в по-нататъшното доближаване на Европа и Америка. " С неспокойствие чакам опцията да работя с Вас ", написа Столтенберг.

Доналд Туск акцентира, че Фон дер Лайен е " най-достойният претендент за този пост ".

" Отдаден и уверен европеец, който ще се заеме с огромна активност с провокациите пред Европейския съюз! ". Така немският канцлер Ангела Меркел дефинира новоизбраната председателка на Европейската комисия.

" Днес изгубвам министър, само че в същото време спечелвам нов сътрудник в Брюксел ", сподели още Меркел. А външният министър в съдружното й държавно управление - социалдемократът Хайко Маас, изрази удовлетворение, че Фон дер Лайен е дала обещание да работи за единен и мощен Европейски съюз и й даде обещание да работят дружно за осъществяването на тези цели.

" Време е да погледнем напред, тъй като светът няма да чака Европа ", написа Хайко Маас в " Туитър ".

Поздравления към Урсула фон дер Лайен насочиха и ръководителката на европейската дипломация Федерика Могерини и служебният министър председател на Белгия Шарл Мишел, който от 1 ноември ще размени Доналд Туск на поста ръководител на Европейския съвет.

Цялото управление на Европейски Съюз ще се смени на 1 ноември, когато завършва мандата на сегашната Европейска комисия под управлението на Жан-Клод Юнкер.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР