Урсула фон дер Лайен Германското правителство одобри разширяването на шест

...
Урсула фон дер Лайен Германското правителство одобри разширяването на шест
Коментари Харесай

Берлин одобри разширяване на задграничните операции на Бундесвера


Урсула фон дер Лайен

Германското държавно управление утвърди разширението на шест задгранични задачи, в които вземат участие общо 2600 бойци на Бундесвера, в това число в Мали, Афганистан и против групировката " Ислямска страна " в Сирия и Ирак, съобщи ДПА.

Решението беше взето на евентуално последното заседание на кабинета преди новото съдружното държавно управление да поеме функционалностите си, споделиха държавни източници.

Броят на бойците в Афганистан ще се усили от 980 на 1300 души. Това ще е второ нарастване от формалния завършек на интервенцията на НАТО в тази страна през 2013 година

Нараства числеността и на бойците, участващи в мироопазващата задача на Организация на обединените нации в Мали - от 1000 на 1100 души.

След Втората международна война Германия поема лимитирани военни задачи зад граница, състоящи се основно в образование, наблюдаване, медицински и избавителни, както и мироподдържащи действия, въпреки че през 1999 година тя се включи във въздушната атака в тогавашна Югославия, напомня Ройтерс.

Министърът на защитата Урсула фон дер Лайен призна недостига на военно съоръжение и военнослужещи, за каквито бе обявено в сериозен отчет предходната седмица, само че акцентира, че бойците, които отпътуват на задачи като тези в Ирак и Афганистан, ще бъдат въоръжени и екипирани както би трябвало.

Новата ръководеща коалиция към този момент се споразумя за увеличение на военния бюджет на страната за идващите четирите години с 10 милиарда евро, само че съгласно Фон дер Лайен ще са нужни още средства за възобновяване на немските въоръжени сили след траяло години орязване на разноските.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР