урският президент Реджеп Ердоган, чиято Партия на справедливостта и развитието

...
урският президент Реджеп Ердоган, чиято Партия на справедливостта и развитието
Коментари Харесай

Как Ердоган мъсти на жената, отнела му Истанбул

урският президент Реджеп Ердоган, чиято Партия на справедливостта и развиването претърпя унизителни загуби на извършените два пъти тази година кметски избори в Истанбул, е считан за гарант на присъдата от съвсем 10 години затвор, издадена на 6 септември от истанбулски съд против известната опозиционерка Джанан Кафтанджъоглу.

Тя оглавява истанбулската организация на социалдемократическата Републиканска национална партия (СНР). И се трансформира в архитектката на успеха, на два пъти удържана от претендента на същата партия за кмет на най-големия турски град Екрем Имамоглу.

Сред турската съпротива няма подозрение, че осъждането на Кафтанджъоглу в този момент е възмездие на Ердоган против нея за ролята ѝ в изтръгването на Истанбул от контрола му, както и изобщо за цялостната ѝ политическа активност. Самото дело е заведено от юристите на Ердоган като главното обвиняване е, че Кафтанджъоглу е нанасяла обиди на президента.

„ Нито ще ни запушат устите, нищо ще ни откажат от свободата”, съобщи след оповестението на присъдата социалдемократката, която по време на целия развой беше непрекъснато заобиколена от свои съпартийци от СНР и други симпатизанти. Редом с нея бе и персонално кметът Имамоглу. Предстои присъдата да се апелира и в Апелативния съд, тъй че Кафтанджъоглу към този момент остава на независимост.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР