Уролози: Дължината на мъжкото “достойнство се е увеличила. Дължината на

...
Уролози: Дължината на мъжкото “достойнство се е увеличила. Дължината на
Коментари Харесай

Уролози: Дължината на мъжкото “достойнство” се е увеличила

Уролози: Дължината на мъжкото “достойнство ” се е нараснала. Дължината на еректиралия пенис от 1992 година до 2021 година се е нараснала приблизително с 24% – от 12,27 до 15,23 сантиметра. В същото време нямало промени в размера на органите неподвижен. Уролози от Станфордския университет (САЩ), клиниката „ Сан Рафаел “ (Ospedale San Raffaele) и университета Vita Salute San Raffaele в Милано, както и университета „ Ла Сапиенца “ в Рим (Италия) откриха, че междинната дължина на пениса в положение на ерекция се е нараснала с 24% за 29 години.

Освен това наклонността се следи в международен мащаб, излиза наяве от проучване, оповестено в The World Journal of Men’s Health.

„ Размерът на пениса е измерван в няколко предходни проучвания, само че до момента нямаше изцяло проучване на географските вариации или времеви трендове. Целта на нашия последователен преглед и метаанализ е сериозно да оценим наличната литература и да разберем по какъв начин дължината на половия член се е трансформирала с течение на времето и в разнообразни райони на планетата “, описват създателите.

Изследвания, които загатват размера на мъжките генитални органи, били търсени в базите данни PubMed, Embase и Cochrane от момента на тяхното основаване. Общо 75 публикации и 55 761 мъже на възраст от 18 до 86 години били подложени на „ сериозна оценка “. Изследователите също по този начин взели поради района, в който живеели участниците, тяхната възраст, годината на издание на проучването и размера на извадката. От разбора били изключени работите със „ самоотчети “: всички измервания били осъществени точно от експерти.

„ В 33 проучвания се оповестява, че дължината на половия член неподвижен варира от 5,20 до 13,8 сантиметра. В 64 проучвания е оценена дължината на пениса в еректирало и „ разтегнато “ положение, тя варира от 8,98 до 17,50 сантиметра (средно – 12,93 сантиметра), а по време на ерекция – приблизително 13,93 сантиметра “, се отбелязва в работата. Въз основа на резултатите от всички оценки учените стигнали до извода, че дължината на еректиралия пенис от 1992 година до 2021 година се е нараснала приблизително с 24% – от 12,27 до 15,23 сантиметра. В същото време нямало промени в размера на органите неподвижен.

„ Видяхме забележителна разлика в размерите на пенисите в другите географски райони. По-високи индикатори са закрепени при африканците на юг от Сахара, междинни – при европейците, южноазиатците и северноафриканците, и по-ниски – при източноазиатците. Причината за тези разлики обаче остава незнайна и защото миграцията продължава, разликата може да намалее “, прибавят учените. Причините, заради които дължината на мъжкия сексуален орган в положение на ерекция се усилва с времето, също към момента не е ясна. Но както допускат създателите на проучването, измененията се дължат на това, че половото съзряване при актуалните момчета настава по-рано, а пубертетът е обвързван с увеличение на размера на тялото, в това число дължината на половия член.

В допълнение някои откриватели са издигали хипотезата, че роля в по-ранното полово съзряване може да играят заседналият метод на живот, наднорменото тегло или въздействието на субстанции, разрушаващи хормоните. „ Временният спад в броя на сперматозоидите и равнищата на тестостерон, разпространяването на тумори на тестисите и увеличението на броя на вродените недостатъци на гениталните органи също се изясняват с въздействието на околната среда и метода на живот “, обобщават създателите на публикацията.

Брус Уилис е диагностициран с деменция

Аctualno.bg

Уролози: Дължината на мъжкото “достойнство ” се е нараснала

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР