Урок за половете взриви родители. Темата е заложена в учебника

...
Урок за половете взриви родители. Темата е заложена в учебника
Коментари Харесай

Урок за половете в учебник за 6 кл. потресе родители. МОН: Отговаря на държавния стандарт

Урок за половете взриви родители. Темата е заложена в учебника „ Човекът и природата “, където шестокласници научават, че нормално единият пол е притеглен от другия. „ Някои обаче откриват, че имат желания към хора от личния си пол или пък към човеци от двата пола “, написа още в урока за сексуалността на индивида.
Децата биват предизвикани да обсъдят другите типове полова ориентировка. Скандалните моменти не стопират дотук. Написалите наличието желаят децата да посочат позитивните и негативните страни на ранните полови контакти.
„ Телеграф “ потърси за коментар Министерството на образованието.
В писмен отговор от ведомството изясняват, че всички учебници, преди да бъдат утвърдени, минават през оценяване дали дават отговор на държавния учебен стандарт и прецизират, че оценката за пригодността му е дадена от всички учители в страната, които преподават образователния предмет „ Човекът и природата “.
От министерството изясняват, че методът е учениците да приказват по тези тематики в учебно заведение и под управлението на учителя като посредник да чуят научно потвърдени пояснения, с цел да образуват своето мнение по въпроса и да бъдат готови за всички опасности и способи да опазят своето здраве “, приключват специалистите.
Председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева разяснява, че е обезпокоена от обстоятелството, че тази тематика се разисква в толкоз ранна възраст. Според нея това би трябвало да се сложи на вниманието на учениците в 8-и клас.
Потърсиха мнението и на издателство „ Просвета “, чийто учебник за 6-и клас безусловно взриви обществените мрежи, а гневни родители засипаха с въпроси. Това е позицията, която ви предаваме със съкращения:
„ Да търсиш под вола теле, е задача с предупреден край. Но очевидно е доходоносно предизборно занимание. Който е прочел деликатно и добросъвестно учебника, знае, че цитираните редове са от урок-дискусия. Той следва два други урока: „ Полова система и здраве “ и „ Растеж и развиване на индивида “. Тези уроци прецизно дават отговор на програмата на МОН – явно експерти са решили, че обсъжданите в тях проблеми са подобаващи за съответната възраст. В тематиката за половите връзки сред хората няма нищо скандално, изключително по метода, по който е сложена в учебника. И мястото за разискване на такива щекотливи въпроси е точно в учебно заведение и в фамилията, където опитният и доброжелателен преподавател или родител ще поведе младежите в вярната посока “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР