Управляващият в Република Северна Македония Социалдемократически съюз избра новото ръководство

...
Управляващият в Република Северна Македония Социалдемократически съюз избра новото ръководство
Коментари Харесай

До 18 януари РСМ с ново правителство и премиер Димитър Ковачевски

Управляващият в Република Северна Македония Социалдемократически съюз избра новото управление на партията, съобщава БГНЕС.

Лидерът на партията Димитър Ковачевски оповести имената на новите членове на Централния съвет и на Изпълнителния комитет на партията, а също разгласи, че е получил поддръжка от управлението на СДСМ да бъде новият министър председател на Северна Македония.

Новите заместник-председатели на партията са Перо Костадинов, Стефан Богоев, Фатмир Битичи и Бисера Костадиновска-Стойчевска. От предходните остава само Саня Лукаревска.

Ковачевски очаква новият кабинет да бъде образуван най-късно до 18 януари.

Очаква се в околните дни президентът Стево Пендаровски да му връчи мандат за сформиране на новото македонско държавно управление. В него с изключение на досегашните партии влизат също една албанска групировка - тази на Африм Гаши " Алтернатива ".

Ковачевски уточни, че пред новото държавно управление има няколко провокации - справяне с енергийната и икономическата рецесия, справяне с следствията от пандемията, както и продължение на евроинтеграцията и договарянията с България.

Вярвам, че ние можем да се оправим с всички тези провокации с това устойчиво държавно управление, което има мандат до 2024 година, съобщи той след съвещанието на управлението на партията.

" За нас патриотизмът не е празна дума и туптене по гърдите. Това не е и шовинизъм, нито пък разправии със съседите, нито пък ново минало, което ни оферират. За нас патриотизмът значи да създадем нещо за страната ни. Да подсигуряваме бъдещето на нашите деца. Да увеличим заплатите. Да защитим онеправданите и с кураж да решаваме най-горещите проблеми в страната ", безапелационен бе Ковачески.

Припомняме, на 12 декември 47-годишният Димитър Ковачевски беше избран за водач на СДСМ, след като Зоран Заев подаде оставка като ръководител на партията заради пагубната загуба на локалните избори на 31 октомври.

Миналата седмица Заев подава оставката си и като министър председател пред Народното събрание в Скопие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР