Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина ГеоргиеваКристалина Иванова

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина ГеоргиеваКристалина Иванова
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: МВФ приветства решимостта на Киев да се бори срещу корупцията

Управляващият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си обучение приветства през днешния ден решимостта на Киев да се бори против корупцията в страната след неотдавнашния скандал, който раздруса държавното управление в разгара на съветската инвазия, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Украинските управляващи са доста отворени за проблемите с корупцията и са решени да я преборят, както е и цялото общество ", изрази задоволството си Георгиева в изявление за три интернационалните медии, измежду които и Агенция Франс Прес.

Тя не скри, че е " оптимист " по отношение на възможностите на украинците да спрат това ендемично злополучие, защото " хората няма да го толерират ", сподели тя по време на втория ден от първата си аудиенция в Киев след началото на съветската инвазия преди година.

Георгиева се срещна с президента на Украйна Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, както и с представители на бизнес средите и дами икономисти. 

Шефката на МВФ изрази задоволството си от " невероятната резистентност " на украинците и съобщи, че основаната във Вашингтон институция чака " последователно възобновяване на украинската стопанска система " през 2023 година след срив от 30 на 100 предходната година, без обаче да дава съответни числа. 

Украйна може да си подсигурява " забележителна поддръжка " от МВФ в границите на нова дълготрайна стратегия, разяснява още Георгиева, представена от Ройтерс.

Премиерът на Украйна Денис Шмигал сподели тази седмица, че Украйна се надява да контракти с МВФ многогодишна стратегия на стойност 15 милиарда $, която може да се трансформира в най-големия кредитен пакет за страната от началото на съветската инвазия.

" Въз основа на работата на украинските управляващи сме уверени, че можем да им окажем забележителна поддръжка ", означи Георгиева в изявлението.

" Обсъждаме с украинските управляващи какви да са съставените елементи на тази стратегия и нейната дълготрайност. Разбира се приказваме за по-дълъг интервал, защото провокациите пред украинската политика няма да се изпарят в скоро време ", акцентира тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР