Управляващият директор на Формула 1, който отговаря за спортните и

...
Управляващият директор на Формула 1, който отговаря за спортните и
Коментари Харесай

Рос Браун обяви, че ще се пенсионира

Управляващият шеф на Формула 1, който дава отговор за спортните и техническите въпроси Рос Браун разгласи, че ще се отдръпна от спорта, само че не уточни тъкмо по кое време ще се случи това. През декември 2021 Рос разгласи съвсем същата информация, само че отново без детайлности.

“Времето ми във Формула 1 завършва - написа Рос в материала си за формалния уебсайт на Формула 1 за сезон 2022. - Ще ми липсват уговорките, другарството във Формула 1. Доволен съм от достиженията ни. В последните шест години, откогато съм част от мениджърския екип на спорта, се справихме с доста провокации и съм благополучен от това. Формула 1 в никакъв случай не е била толкоз мощна. ”

Браун описа и за метода, по който Либърти Медия са почнали най-сериозните промени в историята на спорта.
 Кой може да смени Биното във Ферари? Кой може да смени Биното във Ферари?
“Либърти бяха осведомени с стопанската система на Формула 1, само че не и с това какво съставлява спортът, най-малко първоначално - добави Браун. - Но те бяха задоволително умни, с цел да сложат Чейс Кери отпред, той съумя доста бързо да изследва бизнеса и спорта. От Либърти ме потърсиха в качеството ми на специалист във Формула 1, това първоначално им трябваше. Аз имах интерес към това, само че също по този начин желаех да преследваме и друга цел - по какъв начин можем да подобрим качеството на надпреварите. И мисля, че успяхме. Изградихме страховит екип и Формула 1 пое в нова посока. ”
 Леклер ще е №1 във Ферари при Васьор Леклер ще е №1 във Ферари при Васьор
След това Браун изясни и какво възнамерява да прави в близко бъдеще, с изключение на наложителните риболовни излети из екзотични дестинации.
 Ще глобят ли Хамилтън за видеото от Япония? Ще глобят ли Хамилтън за видеото от Япония?
“Ще виждам Формула 1 от дивана, ще крещя и ще ругая като всеки почитател, само че ще съм удовлетворен, че спортът има фантастично бъдеще ”, добави Браун.
 Палмър: Люис си отмъсти на Перес Палмър: Люис си отмъсти на Перес
Материалът на Браун се появи в ден, откакто италианските медии започнаха да пишат, че той е в листата на Ферари за правоприемник на Биното отпред на Скудерията.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР