Управляващата в Гърция Нова демокрация“ прекрати партийното членство на евродепутата

...
Управляващата в Гърция Нова демокрация“ прекрати партийното членство на евродепутата
Коментари Харесай

Нова демокрация прекрати партийното членство на Спираки на фона на разследването за измама

Управляващата в Гърция " Нова народна власт “ приключи партийното участие на евродепутата Мария Спираки на фона на продължаващо следствие за машинация, оповестява електронното издание на атинския всекидневник Kathimerini .

Спираки няма да може да се кандидатира на общонационалните избори идната година, до момента в който статутът й не бъде възобновен.

В четвъртък основният прокурор на Европейския съюз Лаура Кьовеши изиска свалянето на имунитета на Спираки и Ева Кайли, евродепутат от редиците на социалистите, арестувана по съмнение в корупция, пране на пари и осъществяване на машинация.

" Въз основа на отчет за следствие, получен от Европейската работа за битка с измамите (OLAF), има съмнение за машинация в ущърб на бюджета на Европейски Съюз по отношение на ръководството на парламентарните надбавки, и по-специално във връзка с възнагражденията на упълномощените парламентарни сътрудници “, акцентира Кьовеши в изказване.

В отговор на новината по време на посещаване в Брюксел късно в четвъртък, министър председателят на южната ни съседка Кириакос Мицотакис разказа случая като " доста сериозен “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР