Управляващата коалиция сменя членовете на Комисията за защита на конкуренцията

...
Управляващата коалиция сменя членовете на Комисията за защита на конкуренцията
Коментари Харесай

Управляващите гласят нови рокади - Сменят цялата КЗК

Управляващата коалиция сменя членовете на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Партньорите са внесли в Народното събрание промени в Закона за защита на конкуренцията, с които се приключват мандатите на сегашната Комисия за защита на конкуренцията, оповестява „ 24 часа “.

Месец след приемането на поправките би трябвало да се изберат нови членове, като мандатът им към този момент няма да е 7 години, както до момента, а ще бъде понижен на 5. Вече ще има и двама заместник-председателя на комисията. В момента той е единствено един.

Новите членове на регулаторния орган би трябвало да отговорят на избрани критерии, гласят още измененията в закона - да не са били притежатели или съдружници в оповестени в неплатежоспособност сдружения, членове на управителни и контролни органи на компании в неплатежоспособност през последните две години, предхождащи датата на несъстоятелността, в случай че има неудовлетворени кредитори.

Вицепремиерът Асен Василев към този момент загатна, за промените в Комисия за защита на конкуренцията, тъй като по думите му не си прави работата.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР