Управляващата коалиция ще обсъжда предложения, според които броят на общините

...
Управляващата коалиция ще обсъжда предложения, според които броят на общините
Коментари Харесай

Коалицията обмисля намаляване на мандатите на кметовете до два

Управляващата коалиция ще разисква оферти, съгласно които броят на общините да бъде понижен, а мандатите на кметовете и общинските съветници - стеснен до два. Това заяви в Смолян ръководителят на парламентарната Комисия по районно развиване Настимир Ананиев, представен от БНР.

Законодателните начинания би трябвало да бъдат разисквани на съдружно равнище, сподели Настимир Ананиев.

" Окрупняването на общините е в действителност за покачване на административния потенциал и също по този начин е обвързвано с обстоятелството, че, за жалост, и популацията понижава – знаете, че имаме публично броене, което ще излезе като информация през октомври месец, и на база на него, и на база разбор на финансовите условия във всяка една община, също по този начин общините, където общината е най-големият шеф, за мен са неработещи общини ", уточни депутатът.

По думите му би трябвало да се търси вид, при който да има обединение на общини за възстановяване стандарта на живот на жителите и реализиране на децентрализация. " Защото по какъв начин може да децентрализираме една община, която да вземем за пример е в механически банкрут ", попита Ананиев.

Според него мандатността на кметовоте и общинските съветници също е значима тематика.

" Тъй като в България мълчешком се знае, че има частни общини, в които кметове, основни архитекти, локални феодали в действителност взимат решенията нормално на общи софри - какво да се случва в самата община, би трябвало да забележим по какъв метод да се пресече този режим ", добави Настимир Ананиев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР