Управляващата коалиция се събира на извънреден коалиционен съвет. Лидерите на

...
Управляващата коалиция се събира на извънреден коалиционен съвет. Лидерите на
Коментари Харесай

Коалицията се събира на извънреден съвет

Управляващата коалиция се събира на ексклузивен съдружен съвет. Лидерите на партиите би трябвало да решат противоречивия въпрос ще изпрати ли България оръжие към Украйна и какви биха били стъпките на властта.

От „ Демократична България” и „ Има подобен народ” са „ за” военна помощ за Украйна, а от Българска социалистическа партия – твърдо „ против”.

Премиерът Кирил Петков упорства партийните водачи да реализират консенсус като за тази цел не се отхвърля от концепцията си българска делегация да пътува до Киев, с цел да се вземе осведомено решение.

“Не е елементарно с 4 съдружни колегата да се вземат решения, само че имаме вяра, че ще успеем да реализираме положителни резултати”, сподели Александра Корчева от “Продължаваме Промяната”.

Депутатите от най-голямата парламентарна група, тази на „ Продължаваме Промяната “, обаче щели да гласоподават по съвест, сподели Калоян Икономов в студиото на “Здравей, България”.

“Някои сътрудници са дали индикация за поддръжка за прибавяне на думата “военна” към плана на решение, което Политическа партия предлага, други - към момента не са дали своето мнение ", сподели още Александра Корчева.

Ще гласоподават ли по съвест и другите партии във властта, ще стане ясно след посещаване на българската делегация, водена от премиера в Киев.

В навечерието на пътуването опозицията отново нападна и за следващ път разгласи, че България и в този момент изнася оръжия за Украйна.

“Износът на оръжие от България се е утроил за последните 2 месеца”, сподели Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС и добави, че те “са “за” военна поддръжка към Украйна, само че би трябвало да се спре с това двуличие, което държавното управление прави”.

Премиерът беше нападнат и поради апела му всеки български жител да подари по една заплата за оръжия за Украйна, Гаджев дефинира апела на Петков като “безумен”.

Ще се вслушат ли в апела на водача си към момента не са решили и в „ Продължаваме Промяната “.

“Каузата, която министър председателят разгласи, е персонална негова инициатива”, съобщи Александра Корчева.

Така - консенсус за това ще изпратим ли оръжия за Украйна, към момента се търси.

На съвета следва да бъде разисквано и плануваното за на следващия ден посещаване на българска делегация, водена от премиера, в Киев.

На този декор, генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш идва на работно посещаване в Москва. Това се случва след думите на съветския външен министър Сергей Лавров, че опасността от нуклеарна война не трябва да бъде подценявана.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР